Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Promotievideo en accessoires voor de ASUS Padfone

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2012, 13:25 CategorieHardware

Tijdens de Design Week in Milaan presenteert ASUS niet alleen haar nieuwe Transformer Pad 300 en Transformer Pad Infinity tablets maar ook de Padfone tablet/smartphone combinatie. Notebookitalia heeft meer informatie gekregen over de accessoires en de specificaties van de Padfone, en heeft een tweetal promotievideo’s in handen gekregen. 

De Padfone is een uniek geval in de tabletmarkt. Het is namelijk in eerste instantie een ‘normale’ 4.3 inch smartphone maar deze kan middels een tablet-accessoire gebruikt worden als tablet. Wanneer je de PadStation namelijk aanschaft kun je de smartphone hier achterin schuiven om vervolgens te werken op een 10.1 inch display. Daarbij kun je een keyboard dock aanschaffen om de tablet te gebruiken als een van de Transformer Pad tablets. Alsof dat nog niet genoeg is levert ASUS ook een Bluetooth stylus mee die gebruikt kan worden om de tablet mee te bedienen maar ook om mee te bellen. Een extra accessoire die in bovenstaande foto te zien is, is de cover waarmee je de tablet in een bepaalde hoek kunt zetten en kunt beschermen wanneer je onderweg bent.

De Padfone zelf heeft een 4.4 inch Super AMOLED QHD display en beschikt onder meer over een 1.5GHz dual-core processor, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, een microSD card reader, 1GB aan werkgeheugen en een microUSB poort. De tablet beschikt zelf niet over een processor of werkgeheugen maar beschikt wel over een microUSB poort, een SD card reader, een microHDMI uitgang, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 10.1 inch IPS display. De smartphone draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en kan middels de Dynamic Display functie apps automatisch laten schakelen tussen de smartphone en tablet interface.

De ASUS Padfone, en alle accessoires die erbij horen, moet volgens ASUS Benelux in het derde kwartaal in Nederland verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.