Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Espresso 10 en Espresso 7 tablets met Full HD display?

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2012, 16:33 CategorieHardware

Samsung stelde tijdens het Mobile World Congress eind februari wat teleur met de tablet line-up. Zo presenteerde de fabrikant twee nieuwe Galaxy Tab 2 tablets met minimale upgrades qua specificaties en een Galaxy Note 10.1 met dual-core processor en standaard resolutie display. Voor het MWC gingen er geruchten over een Full HD tablet maar deze verscheen helaas niet.

Vandaag is er een intern document van Samsung opgedoken waarin verwezen wordt naar twee (ogenschijnlijk) nieuwe tablets. Het document is gekoppeld aan Samsung’s nieuwe TV line-up en beschrijft welke mobiele producten compatibel zijn met de Smart View functie van de TV’s. Deze functie maakt het mogelijk content die op TV verschijnt op je tablet of smartphone weer te geven. In de lijst met compatibele apparaten komen we de Samsung Espresso 10 en Espresso 7 tegen. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk nog codenamen maar de cijfers 10 en 7 zouden wijzen op tablets.

Verder kunnen we uit het document halen dat beide apparaten draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en dat de Espresso 10 ergens in juni moet verschijnen. Bij de Espresso 7 wordt aangegeven dat de lanceerdatum nog bepaald moet worden. Zou de Espresso 10 dan eindelijk een tablet zijn met quad-core processor en een Full HD display? Als Samsung mee wil blijven doen in de tabletmarkt is dit bijna een must. De Espresso 7 zou uitgerust kunnen worden met een AMOLED display van 1.280 bij 800 pixels en de opvolger kunnen worden van de Galaxy Tab 7.7. Maar goed, dat zijn natuurlijk allemaal speculaties. Ik ben benieuwd of we binnenkort meer informatie zien opduiken.

Update: Het zou overigens ook zomaar kunnen dat de Espresso naam een codenaam was voor de Galaxy Tab 2 series en dat we hier te maken hebben met een dooie mus.

 • Delen:

Reacties

 1. heico
  13 april, 2012 om 19:48

  prachtig martijn,maar ik kan niet wachten helaas .ik heb net mijn ipad 3 weer verkocht problemen problemen.ik ga een galaxy 7.7 kopen prachtig ding een vriend heeft er ook een .bedankt voor het nieuws.

  • Martijn
   13 april, 2012 om 19:56

   Een iPad 3 met problemen? Wifi toevallig? Dat is een overstap die je niet vaak hoort :) Maar, je hebt gelijk hoor. Anders kun je blijven wachten.

   • heico
    14 april, 2012 om 4:11

    ja wifi probleem en omdat ik heel veel reis vond ik het een beetje te groot in het vliegtuig en in de trein in de taxi,je pakt hem niet zo gauw om die redenen ik gebruik de tab erg veel als ik reis .ik gebruik hem als verlenging van mijn mob .de galaxy 7.7 is daar perfect voor, doet alles goed waarvoor ik hem wil gebruiken word alleen maar beter met ice 4.0.ik denk dat het goed is voor apple om met een 7 ipad te komen .goed voor mensen die veel reisen.

 2. Toon
  14 april, 2012 om 18:42

  Ik ziet ook te wachten op iets anders dan Ipad maar toch een krachtige processor en goed beeldscherm. (
  Asus of Acer)

  Als tussenoplossing voor 199 euro een BlackBerry Playbook gekocht. Ben er zeer tevreden over en heb de indruk dat als je die prijs tegen het apparaat afzet, het in consumententermen een “Beste Koop” is!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.