Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 10.1 vertraagd door quad-core processor upgrade’

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2012, 19:47 CategorieHardware

Tijdens het Mobile World Congress afgelopen februari presenteerde Samsung een aantal nieuwe tablets waarvan er maar één echt uitsprong. De Samsung Galaxy Note 10.1 beschikt in vergelijking met de andere nieuwe modellen over de betere specificaties en komt met de speciale S-Pen stylus die we ook van de Galaxy Note (5.3) kennen.

De Galaxy Note 10.1 zou oorspronkelijk ergens deze maand in de eerste landen gelanceerd worden maar volgens een Koreaanse krant is dit nu uitgesteld tot juni. De reden voor het uitstel zou te maken hebben met een upgrade van de dual-core processor. Samsung zou ervoor gekozen hebben om deze te vervangen voor de nieuwste processor van de fabrikant, de quad-core 1.5GHz Exynos 4412. Dit zou volgens de krant een marketingstrategie zijn aangezien Apple onlangs haar nieuwe iPad lanceerde. De iPad is voorzien van Apple’s eigen A5X processor die, zo bleek uit een aantal eerste tests, beter is dan of in ieder geval gelijk is aan de quad-core Tegra 3 processor van Nvidia.

Of het daadwerkelijk veel verschil zal maken voor de gemiddelde consument is nog maar de vraag. Uit de review van de ASUS Eee Pad Transformer Prime bleek al dat de echte meerwaarde van de Tegra 3 processor vooral pas te merken is wanneer je de geavanceerdere games speelt. De Galaxy Note 10.1 lijkt mij in ieder geval meer een tablet voor diegenen die productief en creatief willen zijn. Wellicht dat de quad-core Exynos processor ook hier van toegevoegde waarde kan zijn.

Via: Pocktetdroid  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.