Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung geeft flexibele AMOLED displays de naam Youm

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2012, 23:01 CategorieHardware

De ontwikkeling van displays gaat de laatste tijd zeer snel. Zo zagen we onlangs displays met structuur en displays met tactiele feedback voorbij komen, en gaf LG aan deze maand nog flexibele e-ink displays op de markt te gaan brengen. Ook Samsung is druk bezig met de ontwikkeling van flexibele displays welke gelanceerd zullen worden onder de naam Youm.

Samsung’s nieuwe displays maken gebruik van de AMOLED techniek welke we onder meer terugzien in de Galaxy Note en Galaxy Tab 7.7. Volgens de fabrikant zijn de displays dunner en lichter dan de standaard OLED displays en zijn ze nagenoeg onbreekbaar. De flexibele displays zijn namelijk puur een filmlaag terwijl de standaard OLED displays van glas gemaakt zijn.

Dat Samsung nu de naam onthult betekent dat de lancering van de displays niet ver weg meer is, en als er één fabrikant is die de eerste producten zal voorzien van Youm displays dan is het Samsung zelf. We kunnen dus binnenkort de eerste opvouwbare tablets of buigbare smartphones verwachten, maar mocht de techniek niet al te duur zijn dan kan het natuurlijk overal in geïmplementeerd worden en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Eerder deze week presenteerde ook Atmel haar eerste buigbare touchscreen waardoor het mogelijk is tablets en andere producten te voorzien van een gebogen design.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.