Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt nieuwe Exynos 4 quad-core processor aan

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2012, 11:25 CategorieHardware

Nu Nvidia een krachtige Tegra 3 quad-core processor op de markt heeft en Apple getoond heeft gelijkwaardige prestaties te kunnen bieden met de A5X processor kan Samsung natuurlijk niet achterblijven. De fabrikant heeft vandaag dan ook de nieuwe quad-core Exynos 4 Quad processor, gebaseerd op de ARM Cortex A9 architectuur, aangekondigd.

De nieuwe chip is op 32nm geproduceerd en heeft een afmeting van 12 x 12 x 1,37mm. Volgens Samsung biedt de chip de dubbele rekenkracht van de dual-core variant (Exynos 4 Dual) en wordt het energieverbruik met 20 procent teruggebracht. Verder maakt de nieuwe chip het mogelijk 1080p video met 30fps af te spelen en bevat deze een interface voor HDMI versie 1.4 met 3D ondersteuning. 

Samsung Exynos 4 Quad tablets

Samsung heeft ook laten weten dat de Galaxy SIII smartphone het eerste product zal worden dat uitgerust is met de Exynos 4 Quad processor. Interessant detail is dat de nieuwe processor ‘pin-to-pin compatible’ is met de Exynos 4 Dual. Smartphones en tablets die met deze dual-core processor uitgerust zijn zouden dus relatief eenvoudig omgebouwd kunnen worden met een quad-core chip.

Onder meer de Galaxy Note 10.1 zou gebruikmaken van de dual-core chip maar onlangs verschenen er geruchten over het feit dat Samsung alle Note 10.1 tablets wilde ombouwen met de quad-core chip om zo de concurrentie met Tegra 3 tablets en de iPad aan te kunnen gaan. Dit kleine detail maakt die geruchten weer een stuk waarschijnlijker.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.