Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) te koop in de VS: De eerste reviews

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2012, 11:26 CategorieAndroid

Samsung heeft deze week haar tweede generatie Galaxy Tab in de VS gelanceerd. De Galaxy Tab 2 serie bestaat uit de 7 inch Galaxy Tab 2 (7.0) en de 10.1 inch Galaxy Tab 2 (10.1). Beide modellen draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en brengen een aantal kleine updates ten opzichte van de eerste generatie Galaxy Tabs.

In de VS zal de 7 inch Galaxy Tab 2 vanaf 22 april te koop zijn voor een prijs van 249,99 dollar. Hiervoor krijg je onder meer 8GB aan opslaggeheugen, een 1GHz dual-core processor, een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 3 megapixel camera aan de achterzijde, Wifi, Bluetooth, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader. In Nederland zal de tablet binnenkort verschijnen voor een prijs van 299 euro. Hiervoor krijg je dan wel 16GB aan opslaggeheugen. Ook komt er een 3G variant voor 399 euro.

De 10.1 inch Galaxy Tab 2 krijgt in de VS een prijs van 399,99 dollar terwijl de Nederlandse prijs op 399 euro zal liggen. Hiervoor krijg je onder meer 16GB aan opslaggeheugen, een 1GHz dual-core processor, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 3 megapixel camera aan de achterzijde, Wifi, Bluetooth, en een microSD card reader.

Galaxy Tab 2 (7.0) reviews

In de VS zijn ook de eerste reviews van de Galaxy Tab 2 (7.0) reeds verschenen.

Zo heeft The Verge de tablet uitgebreid bekeken en kwam tot de conclusie dat het geen iPad concurrent maar een Kindle Fire en Nook Tablet concurrent is. De Galaxy Tab 2 (7.0) heeft ten opzichte van deze tablets het voordeel van Android 4.0, een uitgebreider (minder beperkt) besturingssysteem en betere prestaties. Volgens The Verge is deze tablet een goede keuze gezien de prijs van 249,99 dollar, ondanks de matige camera’s en het feit dat er nog maar zo weinig applicaties zijn die zijn geoptimaliseerd voor tablets.

Volgens Engadget presteert de Galaxy Tab 2 (7.0) goed en maakt de tablet Android 4.0 beschikbaar voor een breder publiek, maar springt de tablet niet boven de concurrentie uit. Daarbij heeft de 199 dollar kostende Kindle Fire tablet een zeer uitgebreide en aantrekkelijke mediabibliotheek waar Samsung niet aan kan tippen. Wel is de prijs een belangrijk punt en het zal dan ook lastig zijn een betere Ice Cream Sandwich tablet voor deze prijs te vinden.

Ook Slashgear noemt de prijs van 249,99 het belangrijkste unique selling point van de Galaxy Tab 2 (7.0). Daarnaast worden de lange batterijduur, de TouchWiz interface van Samsung en de degelijke prestaties als positieve punten genoemd. Aan de negatieve kant vinden we ook hier de matige prestaties van de camera.

Meer informatie over de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) vind je op de productpagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.