Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp start productie high-res IGZO displays

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2012, 12:28 CategorieHardware

Sharp heeft deze week aangekondigd te beginnen met de massaproductie van een nieuwe soort hoge resolutie displays. De displays zijn gebaseerd op IGZO (indium gallium zinc oxide) materialen waardoor de resolutie hoger kan zijn dan bij standaard LCD displays. Ook moeten de displays een stuk energiezuiniger zijn.

Volgens Sharp moeten de IGZO displays tweemaal de details bieden van huidige panelen. Het energieverbruik zou met 90 procent verminderd worden ten opzichte van de panelen die momenteel gebruikt worden. Sharp heeft ook een aantal voorbeelden van IGZO displays gegeven. Zo kan de fabrikant 7 inch displays met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels produceren, maar ook 10 inch displays met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels.

Voor de lancering van de nieuwe iPad gingen er geruchten dat Sharp Apple zou voorzien van de Retina displays maar Apple zou op het laatste moment toch voor Samsung gekozen hebben. Wel zouden de IGZO displays volgens recente geruchten gebruikt kunnen worden voor de veelbesproken HDTV van Apple die eind dit jaar op de markt zou moeten verschijnen.

Bron: Sharp

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.