Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony begint uitrol Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de Tablet S

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2012, 14:38 CategorieAndroid

Sony heeft vandaag in de VS aangekondigd te beginnen met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de vorig jaar gelanceerde Tablet S. Bij de aankondiging heeft Sony ook een video gepubliceerd waarin getoond wordt hoe de Tablet S werkt met de nieuwste versie van Android en wat je dus kunt verwachten.

Veel van wat je in de video ziet zijn features die we ook bij andere Ice Cream Sandwich tablets terugzien maar sony heeft ook wat eigen elementen toegevoegd. Zo is het na de update mogelijk om vensters van bepaalde applicaties kleiner te maken en over andere applicaties te gebruiken. Dit geldt onder meer voor de rekenmachine, de browser en de remote control applicaties. Zo kun je wanneer je in de muziek applicatie zit een apart venster met de remote control app oproepen en op een willekeurige plek in het scherm plaatsen. Ook kun je vensters minimaliseren.

Meer nieuwe features

Eind maart kondigde Sony de Android 4.0 update al aan en sprak het bedrijf over nog een aantal nieuwe features. Zo moet het mogelijk worden om direct vanaf het lock-screen toegang te krijgen tot de camera applicatie, kun je foto’s bewerken in de galerij applicaties en kun je panorama foto’s maken. Ook wordt het mogelijk om middels een te downloaden applicatie opgenomen programma’s op je Sony Blu-ray recorder te bekijken op je tablet.

Android 4.0 update in Nederland

Ik heb Sony Nederland gevraagd of de update ook binnenkort Nederland zal bereiken maar tot op heden zonder reactie. Bij een reactie wordt dit artikel bijgewerkt. Mocht je geen geduld hebben kun je via het instellingen menu en ‘over deze tablet’ handmatig zoeken naar updates. Ik ben benieuwd of Sony gebruikers van haar tablets wel tevreden kan houden met een Android 4.0 update, iets waar andere fabrikanten tot op heden veel moeite mee hebben. Mocht je de update geïnstalleerd hebben, deel je ervaringen dan hieronder.

Wil je meer informatie over de Sony Tablet S dan kun je terecht op de productpagina.

Bron: Slashgear

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  26 april, 2012 om 14:50

  Ik heb deze tablet ooit een keer gekregen van een vriend die hem had “verzameld” met airmiles ofzo. Echt een flut apparaat maar ben toch stiekem wel een beetje geïnteresseerd in 4.0

 2. mark
  26 april, 2012 om 16:16

  hoe kun je dit een flut apparaat vinden? werkt heerlijk.
  lekker snel duidelijk reageert goed. vind een flut apparaat toch een beetje een onzin reactie.

  de update kan niet snel genoeg komen. sterker nog ga eens kijken of ik er al aan kan komen

 3. zekitez
  28 april, 2012 om 14:33

  De update is er nog niet 14:30 2012-04-28.

  Flut is hij niet maar wel ver van perfect.
  Overspraak van speakers op compass: http://www.youtube.com/watch?v=QmD1pJHcJ44&feature=g-upl
  Heb je misschien een compass app die het wel goed doet op deze tablet ?

 4. Lindonesie
  27 mei, 2012 om 10:58

  Het is nu 27 MEI,nog steeds geen uitrol Android 4.0
  Wanneer???

 5. zekitez
  31 mei, 2012 om 19:59

  En de update is uit!!
  Net geinstalleerd.
  Valt mij tegen. De MMI ziet eruit alsof hij een ietsie aangepaste is tov Android 3.2. App’s reageren wat sneller. Gebleven zijn de langzame GPS fix en een compass dat er altijd net iets naast staat. De overspraak van de speakers op het compass is opgelost (was dus software).

  • Martijn Chel
   31 mei, 2012 om 20:06

   Bedankt voor je info! Mochten er nog dingen opvallen, laat het weten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.