Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert Music Unlimited streaming muziekdienst in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2012, 13:30 CategorieAndroid

Als onderdeel van het Sony Entertainment Network (SEN) heeft Sony vandaag de Music Unlimited streaming muziekdienst officieel in Nederland en België gelanceerd. Middels deze dienst kun je via je computer, smartphone of tablet toegang krijgen tot een grote bibliotheek aan on-demand muziek, je eigen muziek en diverse radiozenders.

De Music Unlimited streaming muziekdienst bevat meer dan vijftien miljoen liedjes en wordt dagelijks verder uitgebreid. Een belangrijk onderdeel van SEN is de koppeling met Sony’s eigen producten, zoals LCD TV’s, de PlayStation 3, Experia smartphones en de Sony Tablet S en Tablet P. Toch is de dienst niet alleen voor gebruikers van deze producten beschikbaar. Er zal ook een Android en iOS applicatie gelanceerd worden en je kunt ook middels de browser van je computer toegang krijgen tot Music Unlimited.

Door het gebruik van één account – als je al een PlayStation account hebt is het aan te raden deze te gebruiken – kun je  inloggen en gebruik maken van de service via uiteenlopende gekoppelde apparaten. Sony heeft twee verschillende abonnementen geïntroduceerd; een Premium en een Basis abonnement. Het premium abonnement kost 9,99 euro per maand en geeft toegang tot de gehele Music Unlimited bibliotheek. Bij een basis abonnement betaal je 3,99 euro per maand en krijg je alleen toegang tot reclamevrije radiozenders en heb je de mogelijkheid eigen muziek aan de cloud toe te voegen met de Music Sync3-functie, die nummers en afspeellijsten van een PC of Mac naar een persoonlijke cloud bibliotheek overdraagt en die toegang verschaft vanaf alle compatibele apparaten.

De Music Unlimited dienst past zich aan de muziekvoorkeuren van de gebruikers aan en werkt de muziekcollectie voortdurend bij om een lijst met liedjes te bieden die tegemoetkomt aan de wensen en voorkeuren van de gebruikers. Hiervoor doet de dienst zelf onderzoek naar de luistergewoonten van de gebruikers, wordt de ‘leuk / niet leuk’-score van de liedjes gebruikt en wordt je bestaande muziekcollectie geanalyseerd. Hoe vaker de gebruiker luistert, hoe persoonlijker en unieker de muziekzenders worden.

Nieuwe abonnees kunnen dertig dagen gratis gebruik maken van het premium-abonnement van Music Unlimited. Meer informatie is te vinden op de website van SEN. De Music Unlimited Mobile App voor Android is via deze link te downloaden. De iOS applicatie moet binnenkort verschijnen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.