Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Tablet wordt primaire computer voor consumenten’

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2012, 11:45 CategorieOnderzoek

Zo nu en dan doen analisten hun voorspellingen voor de nabije en verre toekomst. Deze keer is het weer eens de beurt aan de tabletmarkt. Volgens analisten van Forrester Research en ABI zal de tablet in 2016 de rol van de PC en laptop overgenomen hebben en dus de primaire computer zijn voor consumenten.

De reden voor deze voorspelling is dat tablets een batterijduur van een dag hebben, een groot scherm van 7 inch of groter hebben, altijd aan kunnen staan en zeer mobiel zijn. Momenteel zijn tablets vooral goed voor content creatie maar volgens de analisten zal het aantal content creatie applicaties de komende maanden en jaren flink toenemen. Ontwikkelaars zien namelijk steeds beter in hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van handgebaren en spraakbediening.

Forrester verwacht dat er in 2016 meer dan 375 miljoen tablets wereldwijd verkocht zullen worden. 40 procent hiervan zou in opkomende markten (derde wereld landen) verkocht worden en een derde van de verkopen wordt gerealiseerd door bedrijven. In totaal zijn er, volgens de analisten, na 2016 760 miljoen tablets op de markt. Volgens ABI Research zal hierdoor ook het aantal downloads van applicaties sterk toenemen. De analisten verwachten maar liefst 13.7 app downloads in 2016. 80 procent hiervan zou bestaan uit games, digitale media, sociale netwerken en e-commerce. Ook senioren en kinderen gaan een steeds belangrijkere rol spelen volgens ABI. Het bedrijf verwacht dat in 2016 1 miljard applicaties voor kinderen gedownload worden.

Bron: eWeek

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.