Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet populair voor bekijken TV series en programma’s

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2012, 16:29 CategorieOnderzoek

Tablets zijn zeer populair voor het bekijken van TV series en programma’s, dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Viacom onder 2.500 respondenten. Alleen de TV moeten de tablets nog voor zich dulden, wat op zich niet heel verrassend is. 15 procent van de uitgezonden TV series en programma’s zou inmiddels al via een tablet bekeken worden.

De tablet streeft hiermee de computer en laptop voorbij. Deze apparaten zijn volgens het onderzoek minder mobiel en daardoor minder aantrekkelijk om even op de bank of in bed te gebruiken voor het bekijken van een TV serie. Op een tablet kijkt men volgens het onderzoek het liefst naar komedieseries en muziekprogramma’s. De TV blijft het meest interessant voor reality shows, drama, science fiction en sport.

Het onderzoek laat verder zien dan 62 procent van de respondenten de tablet dagelijks gebruikt met een gemiddelde van 2.4 uur per dag. De meeste media activiteiten op een tablet, zoals het spelen van games en het bekijken van TV shows, is vooral populair bij jongeren van 18 tot en met 24 jaar oud.

Consumenten die een kabelabonnement of satellietabonnement hebben kunnen tegenwoordig in de meeste gevallen applicaties downloaden om ook via een tablet of smartphone (gedeeltelijk) TV te kijken. In Nederland bieden onder meer Ziggo en KPN dit aan. 50 procent van de respondenten zegt een dergelijke app gedownload te hebben. Deze consumenten brengen 20 procent meer tijd door op hun tablet dan consumenten die deze apps niet hebben. Daarbij zijn consumenten die beschikken over applicaties voor Video on Demand diensten, de Apple TV mediabox en AirPlay streaming eerder geneigd om TV programma’s op hun tablet te bekijken.

Ook wordt de tablet steeds vaker in combinatie met de TV gebruikt. Uit een recent onderzoek bleek dat bijna de helft van de tablet-gebruikers de tablet er tijdens het TV kijken bij pakt. Belangrijke redenen hiervoor zijn het opzoeken van gerelateerde content en het gebruik van de tablet als tweede scherm. Een aantal Nederlandse programma’s speelt hier al op in, waaronder Eredivisie Live.

Het onderzoek van Viacom gaat natuurlijk over haar eigen producten en diensten en zal dan ook wellicht een wat overdreven beeld geven, maar al deze onderzoeken samen maken wel duidelijk dat de tablet een steeds belangrijker product wordt voor de dagelijkse bezigheden. Traditionele producten als een laptop, PC en TV worden langzaam maar zeker naar achtergrond gedrongen en vooral gebruikt wanneer iets op de tablet niet mogelijk is of het andere product een comfortabelere ervaring biedt.

Gebruik jij jouw tablet al vaak voor het bekijken van TV series, programma’s of films? En neemt de tablet bij jou thuis dan ook steeds vaker de functie van een laptop, computer of TV over?

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.