Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba lanceert 13.3 inch Excite Android 4.0 tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2012, 14:18 CategorieAndroid

Toshiba heeft vandaag in de VS van zich doen laten horen op het gebied van tablets. De fabrikant heeft aldaar maar liefst drie nieuwe tablets gelanceerd waarvan één model met een 13.3 inch display. Deze tablet zagen we eind maart al als concept voorbij komen onder de naam AT330 maar inmiddels blijkt de tablet klaar te zijn voor de consument.

De Toshiba Excite 13 (in Europa waarschijnlijk de AT330) draait op de nieuwste versie van Android, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, en is momenteel de grootste Android tablet die op de markt zal verschijnen. De tablet beschikt over een hoge resolutie display met 1.600 bij 900 pixels, Gorilla Glass bescherming, 1GB aan werkgeheugen, een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, een volwaardige SD card reader, een microHDMI aansluiting, een microUSB poort en 32GB of 64GB aan intern opslaggeheugen. De tablet is een ruime centimeter dik en weegt bijna een kilo. In sommige landen zal de Excite 13 voorzien zijn van een 3G module of een optionele TV tuner.

In de VS zal het 32GB model te koop zijn voor 649,99 dollar en de 64GB versie krijgt een adviesprijs van 749,99 dollar. Daarbij wordt dan wel een standaard geleverd waarmee je de tablet in twee posities kunt plaatsen. Volgens Toshiba is het grote scherm vooral ideaal voor diegenen die graag foto’s en video’s delen met vrienden en familie, videogesprekken voeren of presentaties geven.

Of Excite 13 ook naar Europa komt en tegen welke prijs is nog niet bekend. Naast de Excite 13 komt Toshiba ook met de Excite 10 en Excite 7.7 tablets.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.