Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Hoe wordt een iPad gemaakt?

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2012, 20:15 CategorieApple

De laatste tijd krijgen we steeds meer inzage in het productieproces van Apple’s o zo populaire producten. Zo zagen we eerder dit jaar in een video hoe de arbeidsomstandigheden in de Foxconn fabriek zijn en hoe het productieproces over het algemeen in elkaar steekt. Deze kreeg heeft Marketplace mogen filmen tijdens de productie van de iPad.

Nou is een video over het productieproces van een gadget niet altijd even interessant maar dat we nu een kijkje mogen nemen bij Foxconn is iets wat tot voor kort ondenkbaar was. De laatste maanden is er veel kritiek over de arbeidsomstandigheden van de Foxconn fabriek in China en mede hierdoor willen Apple en Foxconn toch meer openheid van zaken geven.

In onderstaande video komen een aantal stappen van het productieproces voorbij, waaronder het aanbrengen van een speciale tag op het moederbord waardoor de exacte tijd en datum van productie teruggehaald kunnen worden. Ook zien we een machine voorbij komen die de gyroscoop van de iPad test voordat deze van de band rolt. Toch wordt een groot deel van het werk nog gedaan met de hand.

Om te mogen werken bij Foxconn staan dagelijks honderden mensen in de rij. En dat voor het schamele dagloon van 14 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.