Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vodafone premium service: Sneller mobiel internet tijdens drukke momenten

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2012, 10:28 CategorieProviders en netwerken

Vodafone komt binnenkort met een nieuwe dienst die een aantal van haar klanten voorrang geeft op snel mobiel internet tijdens drukke momenten. De premium service wordt in eerste instantie als proef ingezet voor maximaal 2.000 zakelijke abonnees van de provider. Vodafone wil hiermee onderzoeken of nieuwe abonnementsvormen voor mobiel internet aansluiten bij de veranderende behoeften van klanten.

De premium service wordt in eerste instantie alleen beschikbaar gesteld voor zakelijke klanten met een mobiel internet abonnement voor een laptop of tablet. Deze klanten beschikken over een abonnement met een snelheid die gelijk is aan die snelheid voor andere klanten, het verschil zit hem alleen in de momenten waarop het netwerk zwaar belast wordt. Op deze momenten krijgen de premium service klanten voorrang waardoor de snelheid gehandhaafd kan worden.

Klanten met premium service krijgen op piekmomenten twintig tot dertig procent meer bandbreedte dan klanten met een standaard abonnement. Drukke momenten zijn volgens Vodafone onder meer tussen zeven uur en negen uur ’s ochtends en tussen vier uur en zes uur ’s avonds. Om te zorgen dat het voorrang verlenen aan deze premium klanten niet ten koste gaat van de kwaliteit van reguliere klanten, kiest Vodafone ervoor de dienst zeer beperkt aan te bieden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.