Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8 moet marktaandeel iPad terugbrengen tot 50 procent’

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2012, 19:33 CategorieHardware


De verwachtingen van Windows 8 waren na de eerste preview van het besturingssysteem al behoorlijk hoog en het lijkt erop dat Microsoft de lat alleen maar hoger wil leggen. De softwaregigant zou namelijk volgens Digitimes samen met Intel het officieuze doel hebben om het marktaandeel van de iPad, dat momenteel 70 procent is, terug te dringen naar 50 procent.

Hoe gaat Microsoft dat dan doen? Nou, in eerste instantie natuurlijk met een besturingssysteem dat perfect is (moet zijn) voor tablets en vernieuwend is, indrukwekkende hardware specificaties van de te lanceren tablets en een prijsstelling die veel consumenten over de streep moet trekken. Dat het besturingssysteem vernieuwend is hebben we al uit de eerste previews en demonstraties kunnen opmaken en ook de hardware specificaties worden door Microsoft en Intel van te voren al vastgelegd.

Windows 8 en Windows RT tablets zullen in verschillende prijsklassen gelanceerd worden maar vooral de modellen die 300 dollar of meer kosten worden gezien als serieuze concurrenten van de iPad. De tablets die rond of net onder de 300 dollar gaan kosten moeten vooral de concurrentie aangaan met Android tablets en de goedkopere varianten van verschillende Chinese fabrikanten.

Opvallend in dit verhaal is de 300 dollar (of minder zelfs) voor een Windows 8 tablet. Mochten er echt tablets voor prijzen rond de 300 dollar of euro verschijnen dan heeft Windows 8 zeker een kans van slagen. Het gaat hier dan waarschijnlijk wel om tablets met een zogenaamde ARM processor en Windows RT, de ARM versie van Windows 8. De Windows 8 tablets met Intel processor beginnen waarschijnlijk op een hoger prijsniveau. Intel wil namelijk met Windows 8 echt laten zien wat het bedrijf kan en heeft veel vertrouwen in grote fabrikanten als Acer en Lenovo. Aan de andere kant zou Intel alles moeten aangrijpen om het minimale marktaandeel dat het bedrijf nu heeft op te kunnen schroeven.

Lees meer over Windows 8 en tablets die op het nieuwe besturingssysteem draaien in het Windows 8 archief.

 • Delen:

Reacties

 1. Thomas18gt
  18 april, 2012 om 23:09

  Haha net als met wp7?

  Eerst zien..

 2. heico
  22 april, 2012 om 22:57

  gaat zeker gebeuren…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.