Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal verscheepte tablets groeit hard, iPad domineert nog steeds

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2012, 11:47 CategorieHardware

Zoals verwacht groeit de tabletmarkt nog steeds bijzonder hard. Uit onderzoek van NPD DisplaySearch blijkt dat het totale aantal verscheepte tablets in het eerste kwartaal met 124 procent gegroeid is ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Apple blijft nog steeds marktleider met 1.36 miljoen verscheepte iPads in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het marktaandeel van de iPad is ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar weer gegroeid en staat nu op 62.8 procent. Natuurlijk is de lancering van de nieuwe iPad een belangrijke factor voor deze groei geweest. Samsung staat op de tweede plek met een aandeel van 7.5 procent (1.6 miljoen verscheepte tablets) en Amazon staat derde met een aandeel van 4 procent en 900.000 verscheepte Kindle Fire tablets. Opvallend is dat we ASUS nog steeds niet zien klimmen ondanks dat de fabrikant al een aantal succesvolle tablets op de markt heeft gebracht.

Apple was het eerste kwartaal overigens ook de grootste leverancier van mobiele computers, waaronder dus laptops en tablets. Hier heeft Apple inmiddels een marktaandeel van 22.5 procent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.