Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor ASUS Nexus 7 tablet met Android 4.1 Jelly Bean gevonden

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2012, 12:19 CategorieAndroid

De geruchtenstroom over een Google/ASUS Nexus tablet wordt steeds heviger dus het lijkt erop dat we ook steeds dichterbij een officiële lancering komen. Toch is 99 procent van alles wat we tot nu toe denken te weten een gok aangezien Google noch ASUS, de waarschijnlijke hardware partner voor het project, ook maar iets los laat over een mogelijke Nexus tablet.

Android Jelly Bean

Vandaag zijn er benchmark resultaten opgedoken die weer iets meer inzicht lijken te geven in wat we exact van de tablet kunnen verwachten. Zo wordt er in de informatie over het geteste apparaat gesproken over een Nexus 7 model, wat dus de uiteindelijke naam van de tablet zou kunnen zijn, en software versie 4.1. Nou is Android 4.1 op het eerste gezicht niet heel spannend maar kijkend naar het ‘build’ nummer (JRN51B) zou het gaan om de opvolger van Android Ice Cream Sandwich, Jelly Bean. De J staat namelijk voor Jelly Bean.

Nexus 7 specificaties

Uit de resultaten van de benchmark is te halen dat het gaat om een tablet met een display resolutie van 1.280 bij 768 pixels, een quad-core Nvidia Tegra 3 processor en een Nvidia ULP GeForce GPU. Hoewel verschillende keren gemeld is dat Google de quad-core processor omgewisseld zou hebben voor een dual-core variant om kosten te besparen lijkt er uiteindelijk, mits deze benchmark gegevens kloppen, toch voor een quad-core processor gekozen te zijn.

Wel is de kans groot dat het dan gaat om een goedkope versie van de Tegra 3 processor. Nvidia gaf onlangs aan het ‘Kai’ platform ontwikkeld te hebben waarbij goedkopere componenten samen moeten gaan met quad-core prestaties om zo Android tablets goedkoper in de markt te kunnen zetten. Dit platform zou volgens de chipfabrikant al aan fabrikanten aangeboden zijn in de vorm van een referentiedesign en de eerste tablets die er gebruik van maken zouden komende zomer verschijnen.

ASUS Eee Pad MeMO (ME370T)

Wellicht dat we dit nieuws kunnen koppelen aan het nieuws over de ASUS Eee Pad MeMO 370T dat eerder vandaag verscheen. Deze tablet dook namelijk op bij de Amerikaanse FCC keuringsinstantie en zou het model kunnen zijn waar hier over gesproken wordt. De meeste specs lijken namelijk overeen te komen en de samenwerking tussen Google en ASUS lijkt haast niet meer te ontkennen. Waarschijnlijk zien we ergens in juli of we het bij het rechte eind hadden want dan zou de Google Nexus tablet op de markt moeten verschijnen.

Bron: Android Police

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.