Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab A700 duikt op voor 479 euro

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2012, 19:51 CategorieAndroid

Als je een goed Android alternatief voor de nieuwe iPad zoekt dan is de Acer Iconia Tab A700 wellicht een optie. Deze tablet beschikt namelijk over een hoop high-end specificaties, waaronder een quad-core Tegra 3 processor en een Full HD display. De Iconia Tab A700 zou in juni verschijnen maar is inmiddels al bij de eerste winkel opgedoken.

Op de Duitse variant van Amazon is de Iconia Tab A700 inmiddels te koop voor een prijs van 479 euro. Het gaat hier om de zwarte Wifi-only variant met 32GB aan intern opslaggeheugen. Op zich een aparte (maar aantrekkelijke prijs) aangezien in april nog een richtrijs van 549 euro aangegeven werd. Daarbij is de Iconia Tab A510 tablet, welke niet over een Full HD display beschikt, in Nederland te koop voor 449 euro, wat maar 30 euro minder is dan de A700. De keuze lijkt mij hier dus snel gemaakt. Toch moeten we een slag om de arm houden aangezien de Nederlandse prijs nog (naar boven) kan afwijken.

De Iconia Tab A700 moet de concurrentie aangaan met onder meer de ASUS Transformer Pad Infinity. Beide modellen beschikken over een Tegra 3 quad-core processor en een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Verder beschikt de A700 onder meer over een IPS display, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Bluetooth 3.0, USB en HDMI aansluitingen, en een microSD card reader. Alle specificaties van de Iconia Tab A700 vind je op de productpagina.

David, bedankt voor de tip! • Delen:

Reacties

 1. Tom
  10 mei, 2012 om 22:30

  Awesome! Ik hoop dat de prijs in Nederland hetzelfde blijft!

 2. Timmy
  11 mei, 2012 om 13:09

  Zijn de plaatjes op amazone de officiele want op CES werd een andre achterkant getoond en had hij een LED flitser.
  Wel mooie prijs ga hemdan gelijk halen

 3. Timmy
  11 mei, 2012 om 15:47

  Kan je de Tegra 3 ook overklokken???

  • Tom
   11 mei, 2012 om 15:56

   Ik geloof dat je elke Android tablet/telefoon wel kunt overclocken met verschillende apps. Je hebt daar wel root toegang voor nodig. Een goed voorbeeld is de app “SetCPU”. Hiermee kun je door middel van een slider de kloksnelheid verhogen. Hoe hoog dit maximaal kan, weet ik niet. Maar in mijn theorie zijn alle Tegra 3 SoC’s hetzelfde, dus zou je ‘m wel op 1,7 GHz kunnen krijgen. Nogmaals: Dat is mijn theorie en ik heb geen Tegra 3 apparaat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.