Ainol lanceert Novo 7 Aurora II en Elf II budget tablets

08 mei 2012 1 Minuut 7 Reacties
Ainol-Novo-7-Elf-II

Ainol is een fabrikant van budget tablets die in Nederland niet heel bekend is. Toch kun je bij vooral online winkels tablets van de fabrikant vinden. Ook Ainol komt met een nieuwe line-up voor 2012, waaronder de Novo 7 Aurora II en Novo 7 Elf II budget tablets. Beide modellen beschikken over een 7 inch display en draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Het verschil tussen beide tablets, iets wat ook te zien is in het prijs verschil van 40 dollar. Zo zijn beide modellen uitgerust met een capacitief display, een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1,5 GHz Cortex-A9 dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader, een HDMI en USB poort, en twee Mali 400 GPU’s. Het verschil zit hem in het display; de Novo 7 Aurora II beschikt over een IPS display voor een betere leesbaarheid in fel verlichte omgevingen en een wijdere kijkhoeken. De Novo 7 Elf II moet het doen met een standaard LCD display.

Zoals bij de meeste budget tablets ontbreken functies als een GPS module en Bluetooth, maar 3G is optioneel. Beide tablets zijn inmiddels in de VS te pre-orderen voor een prijs van respectievelijk 189,90 dollar en 149,99 dollar. Wanneer de tablets in Nederland verschijnen is nog niet bekend.

Bron: Notebookitalia

Reacties (7)