Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Altec Lansing inAir 5000 Wireless Airplay luidsprekersysteem

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2012, 19:15 CategorieAccessoires

Nadat Teufel vanmiddag haar eerste streaming audiosysteem voor Android smartphones en tablets onthulde en B&O een speakerdock voor de iPad lanceerde komt Altec Lansing met een luidsprekerssysteem speciaal voor apparaten met Apple’s AirPlay techniek. Met de Altec Lansing inAir 5000 Wireless AirPlay kun je draadloos muziek weergeven van je iPad, iPod of iPhone.

De inAir 5000 is het eerste product in een reeks van audio netwerkproducten van Altec Lansing dus er zullen nog andere modellen volgen. De inAir 5000 maakt het mogelijk muziek uit je iTunes bibliotheek of muziek opgeslagen in de cloud draadloos af te spelen in een, volgens Altec Lansing, indrukwekkende geluidskwaliteit. Door middel van Apple’s eigen AirPlay techniek kan elk iOS apparaat eenvoudig verbonden met het luidsprekersysteem. Voor een eenvoudige installatie kun je de gratis inAir Gids app downloaden.

Naast het feit dat de inAir 5000 er fraai uitziet beloven de specs ook een goede audiokwaliteit. De niet-parallelle wanden voorkomen weerkaatsing van geluidsgolven en zorgen volgens de fabrikant voor een natuurlijker geluid en minimaal verlies van het complete toonbereik. De behuizing van de inAir 5000 is versterkt om vervorming en trillingen te voorkomen, waardoor de muziek wordt gereproduceerd op de manier zoals de artiest bedoeld heeft. De dubbele 3-inch mid-range drivers zijn gemaakt van Kevlar voor minimale vervorming van zang en middentonen. De driewegsversterkers vormen het hart van het systeem en worden ondersteund door midrange drivers, neodymium tweeters en een 4-inch subwoofer. 

Het inAir 5000 draadloze AirPlay luidsprekersysteem (MA5000) wordt geleverd met een afstandsbediening en is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499,99 euro.

Bron: Homecinema Magazine  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.