Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.0 budget tablets voor een paar tientjes

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2012, 12:22 CategorieAndroid

Niet alleen de tablets van de betere merken als ASUS, Acer en Samsung worden langzaamaan steeds goedkoper, ook budget tablets moet er aan geloven. Om zichtbaar en aantrekkelijk te blijven in de overvolle tabletmarkt proberen veel budget tablet fabrikanten de prijs zo laag mogelijk te houden, iets dat inmiddels resulteert in tablets voor een paar tientjes.

Begin dit jaar zagen we al een Ainovo Android 4.0 tablet voorbij komen voor een prijs van 99 dollar, omgerekend zo’n 78 euro, en deze week lanceert het Chinese HuaYi een Android 4.0 tablet die omgerekend maar 50 euro kost. De Huayi A10 beschikt niet over de beste bouwkwaliteit, het mooiste design en de beste prestaties, maar je krijgt wel een mobiel apparaat met de nieuwste versie van Android en diverse aansluitingsmogelijkheden.

De specificaties van de Huayi A10 zijn zoals te verwachten valt niet bijzonder. Zo krijg je een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz Cortex A8-based single-core processor, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, Wifi, een 1.3 megapixel camera, een microSD card reader en een HDMI uitgang. Toch is deze tablet naar mijn mening voor 50 euro een koopje en het risico van wellicht niet optimale prestaties waard.

Mocht je liever voor een wat bekender merk willen gaan en niet teveel uit willen geven dan is het verstandig te wachten op de Archos Arnova G3 serie. Archos heeft reeds aangegeven dat de 7 inch instapmodellen in deze serie te koop zullen zijn voor een prijs tussen de 50 en 100 euro. Daarbij heeft Archos onlangs de voor kinderen geoptimaliseerde Child Pad tablet gelanceerd. Dit model beschikt over Android 4.0 ICS en is te koop voor 99 euro.

Bron: MICgadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.