Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.0 update Sony Tablet P vanaf 24 mei beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2012, 11:17 CategorieAndroid

Eind vorige maand rolde Sony reeds de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor de Tablet S uit, welke overigens nog niet in Nederland gearriveerd is, en eind deze maand zal ook de Tablet P voorzien worden van de nieuwste versie van Android. Deze update zal waarschijnlijk dezelfde verbeteringen en features brengen als de update voor de Sony Tablet S.

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat de Android 4.0 update voor de Tablet P op 24 mei in Japan uitgerold zal worden. Of dit ook betekent dat Nederlandse gebruikers de update meteen na die datum zullen ontvangen is nog maar de vraag aangezien de update voor de Sony Tablet S ook nog op zich laat wachten en we inmiddels een maand verder zijn. Sony heeft inmiddels via Twitter laten weten dat de update eind mei voor alle regio’s verschijnt. De kans is dus groot dat we in Nederland pas eind juni aan de beurt zijn.

Android 4.0 voor de Sony Tablet S en Tablet P brengt een aantal extra functies met zich mee. Zo introduceert Sony de zogenaamde ‘Small Apps’. Dit zijn apps die in een apart venster geopend kunnen worden en zo over andere apps gebruikt kunnen worden. Dit geldt onder meer voor de rekenmachine, de browser en de remote control applicaties. Ook wordt het mogelijk om direct vanaf het lock-screen toegang te krijgen tot de camera applicatie, kun je foto’s bewerken in de galerij applicaties en kun je panorama foto’s maken. Binnen de browser kun je na de update met een simpele druk op de knop schakelen tussen de mobiele versie en de desktop versie van een website.

Bron: The Verge • Delen:

Reacties

 1. Count Dizzy
  18 mei, 2012 om 19:53

  L.S.

  Doen jullie überhaubt aan informatie inwinnen of nemen jullie zonder te checken berichten over van diverse nieuwssites? De ICS update voor de Sony Tablet S zal voor NL niet eerder beschikbaar zijn dan eind mei. Ook jullie tip om via “instellingen” voor de ICS update te checken heeft geen enkele zin. De OTA is een “pushed” update. Jullie berichtgeving doet vermoeden dat de ICS update voor de EU regio reeds is uitgerold terwijl deze nog moet starten. Voor de Tablet P zal deze dan ook minimaal een maand later komen.

  • Sam Rijver
   18 mei, 2012 om 20:10

   Fijn dat je wat toe te voegen hebt, maar Martijn verdient wat meer respect dan jij hem nu geeft. Hartstikke fijn als je een nieuwe bezoeker bent en hij nog niet je vertrouwen heeft gewonnen, maar dat geeft je niet het recht een dergelijk verwijt te maken. Ik ga ervan uit dat Martijn de informatie die je hem gegeven heeft snel zal checken en verwerken.

  • Martijn Chel
   18 mei, 2012 om 20:14

   Ik ben inderdaad een dubbelcheck vergeten na de uitrol van de update voor de Tablet S maar dat betekent niet dat dit overal gebeurt.
   Thanks voor de info in ieder geval.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.