Android 4.0 update Sony Tablet P vanaf 24 mei beschikbaar

18 mei 2012 1 Minuut 3 Reacties
Sony-Tablet-S2

Eind vorige maand rolde Sony reeds de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor de Tablet S uit, welke overigens nog niet in Nederland gearriveerd is, en eind deze maand zal ook de Tablet P voorzien worden van de nieuwste versie van Android. Deze update zal waarschijnlijk dezelfde verbeteringen en features brengen als de update voor de Sony Tablet S.

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat de Android 4.0 update voor de Tablet P op 24 mei in Japan uitgerold zal worden. Of dit ook betekent dat Nederlandse gebruikers de update meteen na die datum zullen ontvangen is nog maar de vraag aangezien de update voor de Sony Tablet S ook nog op zich laat wachten en we inmiddels een maand verder zijn. Sony heeft inmiddels via Twitter laten weten dat de update eind mei voor alle regio’s verschijnt. De kans is dus groot dat we in Nederland pas eind juni aan de beurt zijn.

Android 4.0 voor de Sony Tablet S en Tablet P brengt een aantal extra functies met zich mee. Zo introduceert Sony de zogenaamde ‘Small Apps’. Dit zijn apps die in een apart venster geopend kunnen worden en zo over andere apps gebruikt kunnen worden. Dit geldt onder meer voor de rekenmachine, de browser en de remote control applicaties. Ook wordt het mogelijk om direct vanaf het lock-screen toegang te krijgen tot de camera applicatie, kun je foto’s bewerken in de galerij applicaties en kun je panorama foto’s maken. Binnen de browser kun je na de update met een simpele druk op de knop schakelen tussen de mobiele versie en de desktop versie van een website.

Bron: The Verge

Reacties (3)