Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan beveiligde inlog met 3D gezichtsherkenning’

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2012, 12:06 CategorieApple

Wellicht ken je de Face Unlock functie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Hiermee is het mogelijk om met je gezicht in te loggen op je Android apparaat. Hoewel het een mooie functie is, is het nadeel dat je bijvoorbeeld met een foto van de persoon in kunt loggen. De beveiliging laat dus te wensen over. Een nieuwe patentaanvraag laat zien dat Apple werkt aan 3D gezichtsherkenning.

Uit de documenten in de patentaanvraag heeft AppleInsider kunnen halen dat Apple net als Android gebruik wil maken van de camera aan de voorzijde van je tablet, computer of smartphone om te kunnen inloggen. Het verschil zit hem in de manier waarop een gezicht geanalyseerd wordt. Apple wil gebruikmaken van zogenaamde 3D modeling; het in 3D opbouwen van een gezicht aan de hand van een 2D beeld door het analyseren afbeeldingen uit verschillende hoeken. Dit moet de beveiliging van het inloggen middels gezichtsherkenning flink verbeteren. Een simpele foto van een persoon zal niet meer volstaan om te kunnen inloggen.

Naast het feit dat deze functie voor beveiligd inloggen gebruikt kan worden zijn er ook andere toepassingen mogelijk, zoals het herkennen van objecten door 3D modeling. Daarbij kan de 3D gezichtsherkenning gebruikt worden om de tablet te openen met alle voorkeursinstellingen van de gebruiker die op dat moment inlogt. Het is momenteel nog een patent dat Apple in bezit heeft gekregen dus het zal nog even duren voordat we de techniek op de eerste producten zullen zien.

 • Delen:

Reacties

 1. Sam Rijver
  11 mei, 2012 om 13:16

  Misschien als er dan toch een multiuser oplossing komt dat deze techniek een rol van betekenis kan spelen. Of als een soort kinderlock (camera op voorkant ziet kind en ios verbergt bepaalde apps). Ik zou mijn adem er alleen nog niet voor in durven houden.

 2. Tom
  11 mei, 2012 om 13:52

  Wel leuk, maar niet erg effectief. Nu is het wel zo, als iemand het wilt kraken, lukt het altijd wel, maar nu kun je misschien 2 ‘a 3 foto’s gebruiken. Als dat niet lukt kun je ook een 3D face maken (met een mobiele “app”) en op je telefoon voor de camera laten zien.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.