Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Padfone vs de Transformer Prime en de Transformer TF101

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2012, 20:12 CategorieAndroid

De ASUS Padfone is op het eerste gezicht niet echt een apparaat dat je direct kunt vergelijken met een Eee Pad Transformer tablet. Er hoort namelijk een smartphone bij en de tablet werkt pas wanneer de smartphone er achterin geschoven wordt. Daarbij maakt dit het geheel nogal fors qua gewicht en afmetingen.

Toch zijn er ook overeenkomsten. Zo is de Padfone, wanneer gekoppeld aan de Padfone Station (de tablet) een apparaat dat veel overeenkomt met de Transformer tablets. Daarnaast is het mogelijk een keyboard dock (het Padfone Station Dock) op de combinatie aan te sluiten waardoor je datgene krijgt wat de Transformer serie van ASUS zo populair heeft gemaakt. Eerder vandaag plaatse ik al een preview video van onze collega’s van NetbookNews waarin we een goede eerste indruk van de ASUS Padfone konden krijgen. In deze video werd de Padfone al kort naast de eerste generatie Eee Pad Transformer TF101 en de Eee Pad Transformer Prime gelegd, maar inmiddels is er ook een uitgebreide vergelijking gemaakt welke vooral gericht is op het design.

De belangrijkste verschillen wat betreft de specificaties van de tablets is dat de Eee Pad Transformer nog beschikt over een dual-core Tegra 2 processor, de Transformer Prime een quad-core Tegra 3 processor heeft en de Padfone het moet doen met een 1.5Ghz Qualcomm Snapdragon S4 processor. Wel draaien alle tablets op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Hieronder vind je een complete vergelijking wat betreft de specificaties. Wil je de Padfone zelf vergelijken met een andere tablet dan kan dit op deze pagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.