Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Pad 300 vs Acer Iconia Tab A510

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2012, 11:23 CategorieAndroid

Zowel ASUS als Acer heeft voor 2012 een aantal interessante tablets ontwikkeld waarvan de eerste modellen inmiddels gelanceerd zijn. De ASUS Transformer Pad 300 en de Acer Iconia Tab A510 zijn qua specificaties grotendeels aan elkaar gewaagd, met als belangrijke features de quad-core Tegra 3 processor en Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Beide tablets beschikken over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, alleen de Transformer Pad 300 maakt gebruik van de IPS LCD techniek. Beide modellen beschikken daarnaast over 32GB aan opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader, Wifi en een HDMI aansluiting. De Transformer Pad 300 heeft een iets betere (8 megapixel) camera aan de achterzijde en de Iconia Tab A510 beschikt in tegenstellingen tot de ASUS tablet wel over een USB aansluiting, een processor met een iets snellerekloksnelheid en over een betere batterij. De website MobileTechReview heeft beide tablets naast elkaar gelegd in een uitgebreide video.

Zonder in te gaan op welke tablet nu beter is, iets wat er lastig uit te halen valt, worden een aantal verschillen volgens MobileTechReview duidelijk. Zo heeft de Iconia Tab A510 een langere batterijduur (7.5 uur tegenover minimaal 10 uur, kijkend naar tablet zonder dock) en ligt deze beter in de hand. De Transformer Pad 300 heeft weer het grote voordeel van het optionele keyboard dock en beschikt over een display met natuurlijkere kleuren en IPS technologie. Qua prestaties zijn beide tablets grotendeels aan elkaar gewaagd.

Meer reviews, prijzen en specificaties

Mocht je meer over één van deze twee tablets te weten willen komen dan kun je terecht in het review overzicht van de Transformer Pad 300 en Iconia Tab A510. Hier vind je de pluspunten, minpunten en conclusies van een aantal grote internationale websites. Het laatste nieuws, de actuele prijzen en de bezoekerservaringen vind je op de productpagina van de Iconia Tab A510 en Transformer Pad 300.

In onderstaande prijsvergelijking vind je de actuele prijzen van beide tablets. Zoals je ziet is de Iconia Tab A510 van 50 euro duurder dan de Transformer Pad 300. Wel wordt van de laatstgenoemde binnenkort ook een 3G versie verwacht en is deze in drie verschillende kleuren te koop, met of zonder keyboard dock.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.