Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Belgisch bedrijf biedt budget tablets aan voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2012, 17:05 CategorieAndroid

In België is het nieuwe bedrijf Tabbled begonnen met de uitrol van tablets die speciaal gericht zijn op en ontwikkeld zijn voor het onderwijs. Tabbled heeft een groot assortiment tablets, variërend van een instapmodel van 99 euro tot krachtige tablet voor 249 euro, en is al begonnen met het testen van de apparaten op diverse Vlaamse scholen.

Algemeen directeur Wouter Bouchez geeft aan dat er drie belangrijke elementen gebruikt werden bij het samenstellen van het assortiment tablets; prijs, gebruiksgemak en een open en flexibel systeem dat gemakkelijk geënt kan worden op de bestaande informatica-infrastructuur van de scholen. De tablets die Tabbled aanbiedt komen allen van zogenaamde whitelabel fabrikanten die in Azië tegen lage kosten elektronica produceren. Toch zou de kwaliteit niet ondermaats zijn en voor leerlingen evenveel bieden als een vele malen duurdere iPad.

Volgens Bouchez wordt de keuze voor een tablet aan de ouders overgelaten maar moeten alle leerlingen er een kunnen kopen. Het uitgebreide assortiment moet voor ieder budget iets interessants bieden. Bouchez vergelijkt de aankoop van een tablet met een ander verplicht apparaat op scholen, de ASO rekenmachine. Deze is 20 euro duurder dan het instapmodel tablet en de tablet biedt vele extra mogelijkheden.

Qua hardware zijn de tablets redelijk rijk uitgerust. Zo beschikt het goedkoopste model (99 euro) over 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, 512MB aan werkgeheugen, een 1.2GHz processor, een camera aan de voorzijde, twee USB poorten en een HDMI uitgang. Qua software krijg je een Google Apps Pack en een speciaal pakket dat samengesteld is voor het onderwijs. Denk hierbij aan een geavanceerde rekenmachine, studieboeken en tools die te gebruiken zijn in de klas. Alle modellen beschikken verder over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem.

Tabbled heeft momenteel diverse tablets op scholen ingezet als test. Volgend schooljaar wil het bedrijf tussen de 5.000 en de 15.000 tablets verkopen aan scholieren.

Via: Standaard

 • Delen:

Reacties

 1. Rob van der Harst
  31 januari, 2013 om 14:27

  Als hij kapot gaat wordt je niet geholpen!
  Geen reactie op emails.
  Eenmaal telefonisch contact gehad met ene Sven? belooft terug te bellen. Dus niet.
  Voicemail – geen reactie.
  Service bestaat dus niet.
  Advies niet kopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.