Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Bewijs’ voor Samsung Galaxy Note 10.1 met quad-core chip opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2012, 13:08 CategorieHardware

Dat de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) over een quad-core processor zou beschikken is een gerucht dat inmiddels naar het rijk der fabelen verwezen is, voor de VS althans. Maar, we hebben nog een gerucht openstaan voor de Galaxy Note 10.1. Deze tablet zou ook met een quad-core processor uitgerust worden en daar is nu ‘bewijs’ voor opgedoken.

De Galaxy Note 10.1 was één van de hoogtepunten van Samsung tijdens het MWC 2012 en beschikt onder meer over een 10.1 inch display, een S-Pen stylus, Android 4.0 Ice Cream Sandwich en een dual-core 1.4GHz processor. Samsung zou volgens een gerucht dat vorige maand verscheen de dual-core processor willen vervangen voor haar eigen quad-core 1.5GHz Exynos 4412 processor. De reden hiervoor zou puur een marketingstrategie zijn aangezien Samsung niet achter Apple met de nieuwe A5X processor en Nvidia met de quad-core Tegra 3 processor aan wil lopen. 

Dit gerucht lijkt nu bevestigd te worden door een uitgelekt benchmark resultaat. Het lijkt erop dat iemand de Galaxy Note 10.1 (herkend middels het modelnummer) getest heeft met een 58.8 fps prestatie, iets wat vele malen beter is dan de prestaties van de dual-core 1.4 GHz Exynos processor van Samsung. Veel zekerheid kunnen we hier dus niet uithalen helaas. Volgende maand moet de tablets in de winkels verschijn en dan zien we pas of Samsung de specificaties sinds de presentatie eind februari aangepast heeft.

Meer informatie over de Samsung Galaxy Note vind je op de productpagina.

Bron: GSMArena  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.