Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry 10 OS komt definitief naar de BlackBerry PlayBook

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2012, 12:13 CategorieBesturingssystemen

Onlangs presenteerde Research in Motion het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem en hoewel er nog niet heel veel over bekend is zijn de verwachtingen hoog. Voor ons is het natuurlijk interessant 0m te weten dat BB10 zeker naar de PlayBook tablet zal komen, al is dit wel pas na de lancering van de eerste BlackBerry 10 smartphones. Oude BlackBerry smartphones krijgen helaas geen update.

Het BlackBerry Developer team heeft gisteren bevestigd dat de PlayBook gebruikers de update naar BB10 kunnen verwachten. Wanneer deze update exact uitgerold zal worden is nog niet duidelijk maar dus in ieder geval na de lancering van de eerste BB10 smartphone welke in de herfst verwacht wordt. BlackBerry 10 moet een groot aantal nieuwe features en functies naar smartphones en tablet brengen, waaronder een verbeterd on-screen keyboard en intuïtievere gebruikersinterface.

De BlackBerry PlayBook gaat alweer een hele tijd mee en voorlopig staat er geen vernieuwende opvolger in de planning. Wel zal BlackBerry binnenkort waarschijnlijk een 3G/4G model lanceren. Naast de 3G/4G modules lijkt alleen de processor vervangen te zijn voor een 1.5 GHz TI OMAP 4460 dual core variant en is de NFC (Near Field Communication) techniek toegevoegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.