Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Display problemen voor de ASUS Transformer Pad 300?

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2012, 13:19 CategorieHardware

Een van de tablets waar veel aandacht naar uit is gegaan de afgelopen weken is de nieuwe ASUS Transformer Pad 300. Deze 10.1 inch tablet is de opvolger van de originele Eee Pad Transformer en beschikt onder meer over een quad-core Tegra 3 processor en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Vandaag doken er een aantal berichten op dat de tablet last zou hebben van display problemen.

De eerste reviews van de Transformer Pad 300 waren nagenoeg allemaal zeer positief, maar blijkbaar zijn er bepaalde problemen van het display niet opgevallen. Het Duitse SmartDroid heeft ontdekt dat de tablet wanneer er druk op de achterzijde uitgeoefend wordt er golven in het display verschijnen. Dit wordt veroorzaakt door de wat goedkopere en lichtere behuizing, iets wat in de reviews wel naar voren kwam. Wanneer er op het ASUS logo of op een rand gedrukt wordt zou dit verschijnsel opduiken. Wanneer je de tablet normaal in de hand houdt zou dit niet waar te nemen zijn. Of we dit dan ook een groot probleem mogen noemen is de vraag. De kans dat je het tegenkomt en dat het blijvende schade veroorzaakt is klein. Onder meer de Archos 101 G9 tablet heeft dit probleem, iets wat in de review duidelijk naar voren kwam.

Ook zijn er problemen opgevallen die wel degelijk verholpen moeten worden. Zo zouden sommige modellen last hebben van een flikkerende verticale lijn aan de linkerzijde van het display, iets wat in onderstaande video getoond wordt. Dit kan zowel een softwareprobleem als een hardware probleem zijn en doet zich voor op enkele modellen.

Een ander probleem is de taakbalk onderin het scherm. Deze zou, zoals in onderstaande video getoond wordt naar boven en naar beneden springen. Dit lijkt een softwareprobleem te zijn wat middels een update verholpen kan worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.