Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit iPad toetsenbord zien we graag terug in iOS 6

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2012, 12:26 CategorieApple

De iPad heeft al een redelijk goed on-screen toetsenbord, maar veel mensen gebruiken nog steeds een desktop computer of een laptop voor het tikken van lange teksten. De reden hiervoor is dat het typen op een iPad (of andere tablet) nogal vertragend gaat werken, vooral wanneer je de cursor wil verzetten om een woord in te voegen of aan te passen.

iOS-ontwikkelaar Daniel Hooper is zelf aan de slag gegaan met het toetsenbord in iOS 5 en heeft het voor elkaar gekregen om lange teksten nog sneller te kunnen typen door bepaalde gestures voor het bewegen van de cursor toe te voegen. in onderstaande video toont Hooper dat je door met je vinger van rechts naar links over het toetsenbord te slepen de plek van de cursor kunt veranderen. Om de snelheid te verhogen gebruik je twee vingers en met de shift-knop ingedrukt kun je eenvoudig en snel een woord of zin selecteren.

Hooper is niet van plan een applicatie hiervoor de ontwikkelen maar ziet deze functie wel graag terug in iOS 6. Mocht je deze functie zelf ook graag terugzien kun je dit op de feedback pagina van Apple achterlaten.

 • Delen:

Reacties

 1. Thomas18gt
  06 mei, 2012 om 21:21

  Ben ik blij dat ik hem lekker al heb!

 2. stijn
  07 mei, 2012 om 12:28

  Hoe bedoel je, je hebt hem al? Toch een app dan?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.