Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste quad-core Android 4.0 budget tablets verschijnen deze zomer

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2012, 12:32 CategorieAndroid

Eergisteren berichtten we over het nieuwe Kai platform van Nvidia wat in de toekomst moet zorgen voor goedkopere quad-core Android tablets, en vandaag (Nederlandse tijd) is er meer duidelijk geworden over wanneer deze tablets moeten verschijnen. Op de Nvidia Analyst Day liet men weten dat we op zeer korte termijn de eerste goedkope quad-core Android tablets kunnen verwachten.

Chipfabrikant Nvidia wil hadware fabrikanten met het Kai platform aantonen dat het mogelijk is een tablet met quad-core prestaties voor een lage prijs in de markt te zetten. Hiervoor heeft het bedrijf zelf ook hardware ontwikkeld met goedkopere componenten en een aangepaste Tegra 3 processor. Mike Rayfield van Nividia liet weten dat er inmiddels al fabrikanten werken aan tablets die gebaseerd zijn op het Kai platform.

Een ander element waar men meer duidelijkheid over gaf is waarop er dan zoal bespaard wordt qua hardware. Zo wordt er niet gekozen voor het DDR3 werkgeheugen dat we nu vooral terugzien maar voor een DDR3L variant die een stuk goedkoper is. Dit resulteert waarschijnlijk in iets mindere prestaties maar voor 200 dollar valt dat te verwachten. Toch geeft Nvidia fabrikanten nog steeds de mogelijkheid om voor de duurdere DDR3 variant te gaan, wat weer zorgt voor iets duurdere tablets.

Komende zomer worden de eerste ‘Kai’ budget Android tablets met een quad-core processor op de markt verwacht. De kans is groot dat de veelbesproken Google Nexus tablet er een van is.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.