Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste review ASUS Padfone en Padfone Station

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2012, 18:48 CategorieAndroid

Een van de tablets waar veel naar uitgekeken wordt is de Padfone van ASUS. Toch is het niet helemaal een tablet zoals we deze kennen want je kunt de tablet pas gebruiken wanneer je de Padfone smartphone koppelt door deze achterin de tablet te schuiven. We hebben de Padfone al vaak voorbij zien komen maar inmiddels heeft CNET Asia de eerste review gemaakt.

De ASUS Padfone is al op vele beurzen getoond maar tijdens het Mobile World Congres in Barcelona pas officieel gelanceerd. De verwachting is dat de tablet en smartphone ergens begin van de zomer in Europa verschijnen maar er gaan steeds meer geruchten rond dat de lancering vertraagd is door een tekort aan Qualcomm Snapdragon S4 processors. Afgezien van een mogelijke vertraging is de Padfone een tablet, of eigen een concept, om naar uit te kijken. Het concept bestaat namelijk uit een 4.3 inch smartphone (de Padfone) en een 10.1 inch tablet (de Padfone Station). Samen moeten deze producten volgens ASUS de beste en meest flexibele mobiele ervaring bieden.

ASUS Padfone specificaties

De Padfone smartphone beschikt onder meer over een 4.3 inch Super AMOLED qHD display met een resolutie van 960 bij 540 pixels, een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 processor, een 8 megapixel camera, een microUSB aansluiting, Bluetooth 4.0, Wifi en een 3G module. De Padfone Station (tablet) beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een USB en HDMI aansluiting, een 8 megapixel camera (van de smartphone) en een eigen batterij. Het besturingssysteem, Android 4.0, het RAM geheugen en de processor van de smartphone worden gebruikt wanneer deze gekoppeld is met de tablet.

Daarnaast kun je nog een keyboard dock aanschaffen dat voorzien is van een USB poort, een SD card reader en een extra batterij. Alsof dat nog niet genoeg is krijg je ook een Bluetooth stylus die als pen en als Bluetooth headset gebruikt kan worden. Meer informatie over de Padfone vind je op de productpagina.

ASUS Padfone review

Zoals gezegd heeft CNET Asia als eerste een uitgebreide review van de Padfone mogen maken en was zeer onder de indruk. De website geeft de Padfone zowel op gebied van prestaties als op het gebied van design en functionaliteit een 8 als cijfer. Als pluspunten noemt CNET het zeer fraaie design van de smartphone, de goede houvast van zowel smartphone en tablet, de zeer goede prestaties, de flexibiliteit van meerdere producten, en de lange batterijduur met Padfone Station en keyboard dock. Een mooie feature die uitgelicht wordt is de Dynamic Display techniek waardoor de omschakeling van smartphone naar tablet snel is en de interface correct wordt aangepast. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is grotendeels met rust gelaten door ASUS, wat de snelheid en responsiviteit ten goede komt.

Toch zijn er ook minpunten te vinden, zoals het feit dat de Padfone maar lastig in de Padfone Station te schuiven, de camera van de smartphone matig is, het  keyboard dock voor de Padfone niet te gebruiken is met de Transformer tablets, en het touchpad op het keyboard dock relatief groot is wat kan zorgen voor problemen tijdens het typen. Ook is de complete set (tablet met smartphone) wat aan de lompe en zware kant wat het werken met één hand niet ten goede komt. Verder vallen er een aantal bugs op zoals het stoppen van applicaties wanneer je de smartphone in de tablet schuift.

Ervan uitgaande dat de Padfone niet vertraagd is zal de smartphone/tablet combinatie eind mei in Europa verschijnen via telecom providers en in juni als los product. De prijs ligt op 699 euro voor Padfone en Padfone station. Voor het keyboard dock moet 149 euro extra betaald worden.

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.