Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste Tizen tablet met volledige Android app ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2012, 13:16 CategorieAndroid

Voor diegenen die het smartphone nieuws een beetje volgen zal Tizen bekend in de oren klinken, voor anderen is er een simpele uitleg. Tizen is namelijk een mobiel besturingssysteem dat ontwikkeld is door Samsung en Intel. Samsung zal haar Bada OS waarschijnlijk gaan vervangen voor Tizen en Intel is vorig jaar uit de ontwikkeling van MeeGo gestapt.

Tizen bevindt zich momenteel nog in een beta fase maar zal gezien de trage acceptatie van Android tablets wellicht sneller dan verwacht verschijnen. Versie 1.0 van het SDK voor Tizen is inmiddels af en wordt hier en daar op beurzen al getoond. Een van de voordelen van Tizen is dat de HTML5 ondersteuning beter is dan elk ander mobiel platform dat we nu kennen. Toch is Tizen nog zeer klein en zal een van de grote uitdagingen het ontwikkelen en laten groeien van een applicatie aanbod zijn. Dit probleem is op te lossen met nieuwe software van Open Mobile. Deze software maakt het mogelijk apps van andere besturingssystemen op Tizen te draaien, zoals in onderstaande video getoond wordt.

In bovenstaande video is de Tizen interface te zien, maar deze is nog niet geoptimaliseerd voor tablets. De ‘Application Compatibility Layer (ACL)’ is over Tizen heen gelegd en zou Android apps met 100 procent compatibiliteit en met dezelfde responsiviteit als op een Android tablet moeten kunnen weergeven. De software is overigens niet specifiek voor Tizen ontwikkeld en zou dus ook door andere fabrikanten gebruikt kunnen worden.

Bron: Thehandheldblog

  • Delen:

Reacties

  1. Tom
    15 mei, 2012 om 13:24

    Ik denk als ze dit er in houden, Tizen nog best wel eens iets kan worden. Al zit ik nog wel met een BlackBerry Playbook in m’n achterhoofd, die het voor mijn gevoel niet helemaal goed doet (qua verkoop).
    Ben benieuwd of je ook een launcher van Android op Tizen kunt zetten op deze manier.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.