Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu ontwikkelt handpalm scanner voor tablets en laptops

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2012, 17:45 CategorieHardware

Een vingerafdruk scanner kenden we al maar Fujitsu heeft nu een handpalm scanner ontwikkeld. Dit is een 5mm dunne sensor die in mobiele apparaten verwerkt kan worden en die vervolgens de identiteit van een persoon kan bepalen door de patronen van bloedvaten te analyseren. Een nieuwe manier op veilig in te loggen op je eigen tablet.

De sensor maakt gebruik van infrarood licht om de bloedvaten onder je huid zichtbaar te krijgen. Deze verschijnen in een zwart/wit beeld op de tablet of laptop en worden gekoppeld aan één bepaald persoon. Het grote voordeel van deze door Fujitsu ontwikkelde techniek is dat het gehele systeem in een 16mm groot en 5mm dik vierkantje past. Hierdoor is de integratie in laptops en tablets stukken eenvoudiger. In onderstaande video wordt de techniek werkend getoond met een tablet en een laptop.

De reden waarom Fujitsu gekozen heeft voor de handpalm is dat het scannen van een vingerafdruk in bepaalde omstandigheden lastig kan zijn. De handpalm scanner kijkt naar elementen die zich onder de huid bevinden waardoor het in alle omstandigheden consistent is. Het doel is om deze techniek nog kleiner te maken zodat ook verwerking in een smartphone tot de mogelijkheden behoort.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.