Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google ziet de gebruikerservaring van Android en Chrome OS uiteindelijk één worden

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2012, 1:07 CategorieAndroid

Google heeft het rond deze tijd vorig jaar al eens aangegeven maar ook een jaar later lijkt de tijd nog niet rijp voor tablets met het Chrome OS besturingssysteem. Tegenover Techradar laat Google’s vice president of engineering Linus Upson weten dat er niet gewerkt wordt aan Chrome OS tablets maar hij verwacht wel dat Android en Chrome langzaam naar elkaar toe groeien. 

Upson geeft aan dat het Chrome OS team zijn handen vol heeft met het ontwikkelen van een optimale ervaring voor laptops en desktops, terwijl het Android team zich richt op een optimale ervaring voor smartphones en tablets. De twee besturingssysteem groeien steeds meer naar elkaar toe maar zullen volgens Upson voorlopig aparte besturingssystemen blijven. Hij haalt hierbij het voorbeeld van Apple met iOS en Mac OS aan, beiden gescheiden voor tablets/smartphones en laptops/desktops.

De verwachtingen van een gebruiker van een tablet zijn heel anders dan de verwachtingen van gebruiker van een desktop, net als dat de dingen die je doet op een tablet en de technische inrichting van een tablet anders zijn. Toch ziet Upson uiteindelijk wel één naadloze gebruikerservaring die zowel gebruikers van mobiele apparaten als gebruikers van desktops tevreden kan stellen. Hierin worden de beste elementen van Android en Chrome OS samengepakt voor een optimale gebruikerservaring op alle apparaten.

“Apple doesn’t try to smash the two together and we’re not trying to do it, but in time there will be a seamless user experience across all the devices.”

Mocht je toch graag Chrome op een tablet terugzien dat kun je het vanzelfsprekend met wat technische kennis gewoon installeren, maar voor diegenen dat dat teveel moeite vinden is de Chrome for Android browser wellicht een stap in de juiste richting.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.