Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on demonstratie van de Huawei MediaPad 10

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2012, 14:25 CategorieHardware

Eind vorige maand doken er al een groot aantal details op over de nieuwe Huawei MediaPad 10 met Full HD display en vandaag is er een video gepubliceerd waarin een medewerker van Huawei de tablet uitgebreid demonstreert. Opvallend zijn de twee ventilatiegaten die Huawei aangebracht heeft om het geheel koel te houden.

De MediaPad 10 FHD kreeg tijdens het Mobile World Congres in Barcelona al heel wat aandacht maar Huawei gaf aan dat het nog om een prototype ging. Ook deze keer gaat het om een prototype, maar wel volledig werkend. De exacte naam van de tablet is nog een verrassing want tijdens het MWC werd er gesproken over een MediaPad 10 FHD en nu over een MediaPad 10. Duidelijk is wel dat Huawei hoge verwachtingen heeft van dit apparaat en flink uitgepakt heeft qua specificaties en features.

Zo beschikt de MediaPad 10 over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een krachtige 1.5GHz K3V2 quad-core processor van Huawei zelf, maar liefst 2GB aan werkgeheugen, een 4G module, Wifi, een microSD card reader, een 8 megapixel camera en een unibody aluminium design met een dikte van maar 8.8 millimeter.

Uit de video kunnen we halen dat de MediaPad 10 een opslaggeheugen van 8GB zou hebben maar dit spreekt eerdere berichten tegen. Vorige maand doken er namelijk slides op waarop een opslaggeheugen van 16GB, 32GB of 64GB gemeld werd. Daarnaast zou elke bezitters een online ‘cloud’ opslaggeheugen van 160GB krijgen. Qua batterij wordt er gesproken over een 6600 mAH variant.

De Huawei MediaPad 10 zou ergens in juni op de markt moeten verschijnen. Over een prijs is nog niks bekend.

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Bron: tabletroms

  • Delen:

Reacties

  1. Tom
    15 mei, 2012 om 17:05

    Ziet er goed uit! Even een vraag, zou je hiermee ook TEGRA optimized spellen kunnen spelen? Of heb je daar echt een TEGRA device voor nodig?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.