Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoe kan je films en TV series kijken op je iPad of Android tablet?

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2012, 19:31 CategorieAndroid

Het bekijken van TV series, TV programma’s en films op een tablet wordt steeds populairder. Toch is het nogal eens lastig om goede content te vinden, deze over te zetten op je tablet of deze vanaf een ander apparaat te streamen naar je tablet middels een Wifi verbinding. Er zijn verschillende mogelijkheden om TV series en films op je iPad of Android tablet te bekijken.

Overzetten en afspelen

De eerste, en ook de meest voor de hand liggende, manier om  content die al hebt gedownload of gekocht op je tablet te krijgen is natuurlijk om deze over te zetten op je tablet. Op zich klinkt dit natuurlijk vrij gemakkelijk, maar toch komt er wat meer bij kijken. Ook moet je er rekening mee houden dat je maar een beperkt opslaggeheugen op je tablet hebt, wat in de meeste gevallen uitgebreid kan worden met een microSD card. Het op je tablet zetten van de videobestanden is op zich een koud kunstje.

Voor synchronisatie van de iPad kun je gebruikmaken van iTunes en bestanden overzetten naar je Android tablet kan middels een USB kabel, een microSD card, een mailtje (omslachtig vaak) en een cloud dienst. Voor Android tablets kan een zogenaamde file manager, welke op de meeste tablets geïnstalleerd staat, handig zijn om de films in de juiste mappen te plaatsen. Om bestanden op je Android tablet te zetten kan je ook een Samba server op je tablet zetten. Daarna kan je dan eenvoudig vanaf een PC (Windows, Mac of Linux) bestanden naar je tablet kopiëren.

Meer informatie over het uitwisselen van bestanden tussen je Mac en een Android tablet lees je in dit artikel.

Bestanden converteren

Een nadeel van de iPad en Android tablets is dan lang niet alle bestandsformaten ondersteund worden. Om films en series die op je computer staan op je iPad of Android tablet te kunnen weergeven kun je daarom een programma als Handbrake gebruiken. Dit programma kan nagenoeg alle bestandsformaten snel omzetten naar het MP4 formaat, geschikt voor de iPad en Android tablets. Ook de VLC mediaspeler kan bestanden omzetten naar een ander formaat.

Mediaspelers

Mocht je liever geen bestanden omzetten, iets dat aardig wat tijd in beslag kan nemen, dan kun je kiezen voor een mediaspeler met een bredere ondersteuning. In de iTunes Store zijn onder meer de CineXPlayer (2,99 euro) en AVPlayerHD (2,39 euro) te vinden. Deze apps geven onder meer de mogelijkheid Xvid, AVI en MKV bestanden weer te geven en ondertiteling toe te voegen. CineaXPlayer heeft zelfs de mogelijkheid surround sound weer te geven. Ook voor Android zijn er diverse mediaspelers te vinden. De betere applicaties zijn mVideoPlayerHD en MXPlayer

Films downloaden (Torrents)

Er is overigens voor Android tablets ook de mogelijkheid films te downloaden middels Torrents. In de Google Play Market vind je applicaties als aTorrent en tTorrent. Middels deze applicaties kun je Torrents zoeken en downloaden. Daarbij kun je natuurlijk instellen dat Torrents alleen via Wifi gedownload mogen worden en op welke momenten je liever geen Torrents download in verband met het verbruik van je accu.

Streaming binnen je thuisnetwerk

Mocht je vooral thuis films en series op je tablet willen kijken en dus niet perse alles fysiek op je tablet hoeven hebben staan dan kun je videobestanden streamen vanaf een desktop computer, laptop of TV in huis. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tablet met Wifi, een streaming applicatie en DLNA certificering. Ook de computer moet uitgerust zijn met de mogelijkheid content naar andere apparaten te streamen en een media manager programma hebben.

Meer informatie over het streamen van content van je TV naar je tablet kun je vinden in dit artikel.

iPad

Er zijn in de iTunes Store verschillende applicaties te vinden waarmee je videobestanden naar je iPad kunt streamen. Twee populaire applicaties zijn Air Video (2,39 euro) en VLC Streamer (1,59 euro). Om gebruik te maken van de streamingfunctie moet je ook een zogenaamde ‘helper app’ op je PC of Mac installeren. Op deze manier kun je door de content op je computer bladeren en bestanden selecteren die weergegeven moeten worden. Op je desktop computer kun je aangeven welke mappen zichtbaar mogen zijn. Bij deze apps is het mogelijk om de film of serie real-time te laten converteren (vereist veel geheugen en kan traag werken) of van te voren te laten converteren.

Android tablets

Streaming van een Android tablet kan meestal al vanuit de doos. De meeste tablets met Android 3.x of hoger zijn standaard uitgerust met DLNA certificering, wat inhoudt dat je eenvoudig kunt communiceren met een DLNA gecertificeerde computer binnen hetzelfde (Wifi) thuisnetwerk. Op deze computer moet de functie voor het delen van media wel aangevinkt staan, moet je bij de streaming optie aanvinken dat externe apparaten de Media Player aan kunnen sturen (Windows Media Player) of een mediaserver vereist (geen Windows Media Player).

De meeste Android tablets beschikken over een meegeleverde applicatie waarmee je eenvoudig verbinding kunt maken met een DLNA gecertificeerde computer. Ook hiervoor moet het delen van media aangevinkt staan en moet je zichtbaar zijn in het thuisnetwerk. Eenmaal verbonden kun je door je gedeelde mappen op je computer bladeren. Goede mediaservers voor je PC en Mac zijn onder meer Twonky, Plex en TVMobili. Mediaserver applicaties die je in de Google Play Market kunt vinden zijn MediaHouse Pro, Plex en Twonky Mobile

Betaald streamen (abonnement)

Mocht je een digitale TV abonnement hebben bij KPN, Telfort of Ziggo dan kun je een aantal zenders gratis op je tablet bekijken. Het aanbod is vooralsnog niet erg groot maar zal in de nabije toekomst uitgebreid worden. Ziggo heeft ook nog een speciale HBO Go applicatie voor de iPad en Android tablets gelanceerd waarop populaire HBO series bekeken kunnen worden.

Mocht je een digitale TV decoder hebben en graag dit digitale signaal ook op je tablet kunnen ontvangen dan zijn hier oplossingen voor in de vorm van EyeTV en Slingbox. Deze pakketten zorgen ervoor dat je digitale TV signaal omgezet wordt naar een stream die via Wifi op elk willekeurig apparaat in binnen je thuisnetwerk te bekijken is. Je hebt hier wel extra accessoires voor nodig om het te laten werken en moet een applicatie op je tablet downloaden. Meer informatie vind je op de website van EyeTV en Slingbox.

Netflix

Er is ook de mogelijkheid films en TV series te bekijken via Netflix. Dit is een Amerikaanse video on demand dienst met een zeer grote bibliotheek aan populaire content. Je betaalt 6 euro per maand en krijgt vervolgens toegang tot een grote hoeveelheid series en films. Het enig nadeel is dat deze dienst momenteel nog niet in Nederland beschikbaar is. Toch is het via een omweg met een wat technische uitleg mogelijk om van deze dienst gebruik te maken. Bekijk dit artikel voor een complete uitleg over het gebruik van Netflix op je Android tablet of iPad.

MovieMarket

In Nederland is ook een dienst beschikbaar waar je diverse (recente) films kunt downloaden. Deze app is momenteel alleen te downloaden voor de iPad en maakt het mogelijk een film direct na aankoop te streamen naar je tablet. Eenmaal gekocht kan een film onbeperkt bekeken worden. De films worden in diverse categorieën onderverdeeld en kosten 4,99 euro per stuk. De MovieMarket app is via deze link te downloaden.

Gratis streaming

De meeste zenders hebben ook de mogelijkheid om na uitzending van een programma of serie deze terug te kijken via je tablet. Je hebt natuurlijk de Uitzending Gemist (iPadAndroid) applicatie van de publieke omroepen, maar ook zenders als RTL en SBS bieden eigen applicaties aan waarmee je programma’s terug kunt kijken. Er is ook een speciale Android Gemist applicatie waarmee van de meeste Nederlandse zenders programma’s terug kunt kijken.

Er is ook de mogelijkheid om gratis series en films te streamen naar je tablet, direct vanaf het internet. De Movie Vault applicatie is hier een goed voorbeeld van. Je krijgt geen recente films maar toch gratis content. De Movie Vault app is in de iTunes Store te downloaden voor 2,39 euro en kost in de Google Play Market 1,51 euro. Er zijn meer appicaties als deze te vinden, zoals bijvoorbeeld Turner Classic Movies. Daarnaast heb je vanzelfsprekend toegang tot YouTube met een grote hoeveelheid video content.

Heb je zelf nog een goede manier om TV series en films te bekijken op je tablet? Laat het dan in een reactie onder dit artikel weten.

 • Delen:

Reacties

 1. Humphrey
  07 mei, 2012 om 8:03

  En je kunt de moviemarket app downloaden. De meest populaire gratis film app voor de tablets met (100.000 downloads). Met 150+ films in 9 genres, direct steamen en dus binnen 3 seconden film kijken. Films v.a. 0,79.

  • Martijn Chel
   07 mei, 2012 om 9:59

   Dat is een hele mooie. Ga ik zeker toevoegen. Thanks.

 2. stijn
  07 mei, 2012 om 12:37

  Ik doe het zelf via airvideo op de unraid server, werkt perfect !

 3. Timmy
  07 mei, 2012 om 17:05

  Is er ook een mogelijkheid om zonder dat je KPN, TELFORT, ZIGGO of van die tussen kastjes heb live TV te kijken, zou dat namelijk erg graag willen

 4. Marvin
  07 mei, 2012 om 19:16

  Gerelateerd hieraan (voor Android):
  – om bestanden op je tablet te zetten kan je ook een samba server op je tablet zetten. Daarna kan je dan eenvoudig vanaf een PC (windows, MAC of Linux) bestanden naar je tablet kopiëren. Dat werkt vaak makkelijker dan andersom.
  – met de “android gemist” app (gratis uit de playstore) kan je van alle Nederlandse zenders (NED1-NED3, RTL4,5,7,8, SBS, veronica, net5) uitzending gemist terugkijken.
  – skifta is een mooie app om media van een willekeurige DLNA server op een ander DLNA apparaat af te spelen

  • Martijn Chel
   07 mei, 2012 om 19:21

   Dat is handig en zo komen we tot een complete gids :) Thanks voor de info en het staat erbij!

  • petra
   28 oktober, 2012 om 20:18

   Dit hebben wij wel gedaan maar kunnen nog niks zien op gemist

 5. A. Huizinga
  08 mei, 2012 om 6:08

  De “Slingbox” is ook nog steeds een uitstekende mogelijkheid om streaming TV te kijken.

  • Stefina de Boer
   08 maart, 2013 om 13:27

   Hallo A Huizinga,
   Ik heb vorig jaar een kastje gekocht voor mijn zodat hij de voetbal
   bij kan houden maar het lukt ons niet om het voor elkaar te krijgen.
   Probleem is dat wij geen verstand van pc hebben en de taal alles in engels lukt ook niet.
   Heeft U misschien een gouden tip?
   Alvast bedankt met vriendelijke groet Stefina

 6. Tim
  11 mei, 2012 om 17:23

  Mooi uitgebreid artikel :)

 7. Kim
  09 augustus, 2012 om 22:28

  Is het mogelijk films aan te schaffen via itunes en die te bekijken zonder wifi of internetverbinding?
  En als je een film hebt gekocht via itunes heb je dan altijd een specifieke app nodig om deze af te spelen?

 8. Sander
  14 mei, 2013 om 19:42

  Top ga het eens proberen met mijn telefoon. Leuk artikel!

 9. Films Kijken Online
  28 december, 2013 om 23:01

  Leuk verhaaltje! Van deze artikel is alles gewoon duidelijk ik bedoel, elke stapjes zijn netjes uitgelegd. Dank je voor deze informatie!

 10. Henk
  31 december, 2014 om 11:58

  Ik heb nas gekocht de ds212j hier heb ik mijn films en mijn muziek opstaan deze kan ik via filebrowser op mijn ipad benaderen .
  Als ik een film aan klik vraagt hij met welk programma hij hem af moet spelen,is afhankelijk welke mediaplayers je hebt geïnstalleerd.
  ik gebruik dit al jaren en werkt probleemloos ,dit werkt ook vanuit het buitenland

 11. bbb
  21 februari, 2015 om 10:37

  popcorntime helemaal gratis en alle films die net in de bios zijn of nog niet eens

 12. Tania bayens
  01 november, 2015 om 7:40

  Ik heb de app netflix gedownload op men smartphone ik kan op telefoon en tablet kijken zegt men maar hoe wat moet ik doen om netflix te kunnen bekijken op men tablet?

 13. daniel
  14 februari, 2018 om 7:15

  ik heb vele programmas reeds gebruikt om mijn eigen gekochte films op mijn tablet op iphone of smartphone dvd’s zijn beschermt tegen kopieren

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.