Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP bevestigt komst Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2012, 12:14 CategorieHardware

Het was eigenlijk al zo goed als zeker, maar deze week bevestigt HP zelf dat er binnenkort Windows 8 tablets van de band zullen rollen. Eerder dit jaar liet CEO Meg Whitman weten dat Windows 8 tablets de concurrentie met de iPad aan moeten gaan en eind vorige maand dook wat lijkt op de eerste Windows 8 tablet van de fabrikant op.

HP vice president Todd Bradley laat deze week weten dat er later dit jaar inderdaad Windows 8 tablets uitgebracht zullen gaan worden. Deze modellen maken onder meer gebruik van HP’s cloud oplossing voor online opslag van data en het synchroniseren van bestanden tussen apparaten. Helaas voor de consumenten onder ons zal de focus van deze tablets vooral liggen op de zakelijke markt. HP denkt dat hier veel meer te halen is, zeker gezien het feit dat de iPad voor deze markt minder geschikt zou zijn. Wanneer de eerste tablets exact verschijnen en wat het prijsniveau zal zijn is nog niet bekend.

Of HP zich ooit nog zal wagen aan webOS, het besturingssysteem waar de TouchPad op draaide, is nog onduidelijk. Inmiddels wordt webOS in samenwerking met de open-source community ontwikkeld dus wie zien we het ooit nog terug.

Bron: webOS Nation

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.