Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP’s webOS Enyo team gaat voor Google aan de slag

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2012, 11:18 CategorieAndroid

HP heeft veel geïnvesteerd in het webOS besturingssysteem maar heeft het nooit goed in de markt kunnen zetten door vooral matige hardware. Om deze reden is het webOS team vorig jaar flink uitgedund en is het OS opengesteld voor de open-source community. Gisterenavond lekte het nieuws uit dat een groot deel van het webOS Enyo team nu de overstap naar Google zou maken.

Volgens bronnen van The Verge stappen een aantal leden van het Enyo team, welke verantwoordelijk is voor het op HTML5 gebaseerde applicatie framework voor webOS, over naar Google. Enyo is een van de belangrijkste drijfveren achter webOS en heeft gezorgd voor innovatief gebruik van applicaties, touch en multitasking. Het gaat niet om het complete team maar wel om een aantal belangrijke spelers binnen Enyo. Wat deze personen exact gaan doen bij Google is onduidelijk maar de kans is groot dat dit de ontwikkeling van Android ten goede komt.

Dat de mensen achter Enyo het bij HP voor gezien houden is niet heel vreemd. webOS werd in 2010 overgenomen van Palm en zorgde voor hoge verwachtingen. Na het gebruik van webOS op enkele smartphones en de TouchPad werd duidelijk dat de combinatie met de eigen hardware geen groot succes zou worden. HP trok dan ook de stekker uit webOS hardware en besloot het besturingssysteem ‘open’ te maken zodat de gecombineerde kracht van externe ontwikkelaars en een klein Enyo team binnen HP zou zorgen voor een opleving van webOS.

HP heeft inmiddels gereageerd op het bericht en laat weten dat er inderdaad een verschuiving van het personeel plaatsvindt maar dat dit geen gevolgen zal hebben voor de ontwikkeling van Enyo. Het bedrijf blijft achter Enyo, en webOS, staan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.