Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Mini verschijnt in tweede helft 2012’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2012, 14:13 CategorieApple

De geruchten over een iPad Mini worden steeds heviger. Toch zijn er nog geen harde bewijzen over het bestaan van een dergelijke tablet opgedoken. Tot het moment dat Apple een presentatie houdt blijft het vaak helaas gissen. Toch lijkt de lancering van een kleinere versie van de iPad dichtbij te zijn. Volgens recente geruchten moet de iPad Mini in de tweede helft van 2012 verschijnen.

De iPad Mini moet voor kerst nog in de winkels liggen en zou zich richten op het ‘budget’ segment van de tabletmarkt. De prijs van een 8GB Wifi-only iPad Mini zou dan ook tussen de 249 dollar en 299 dollar moeten liggen. Als we eerdere geruchten er nog even bijpakken zou Apple inmiddels al een prototype van de 7.85 inch tablet op het hoofdkantoor in Cupertino hebben liggen en zouden de displays al in bestelling zijn bij TPK Holding en Chimei Innolux. Apple zou in eerste instantie 6 miljoen exemplaren willen verschepen.

Het blijven allemaal geruchten, maar de belangrijkste vraag is wellicht of het wel een logische stap is van Apple om een iPad Mini op de markt te brengen. De iPad verkoopt namelijk nog steeds boven verwachting en de marges zijn groter dan ooit. Een kleine iPad is een goedkopere iPad en een goedkopere iPad heeft minder grote marges. De iPad heeft – volgens Tim Cook zelf – invloed gehad op de verkopen van de computerlijnen van Apple en dat maakt een extra reden dat het onwaarschijnlijk lijkt dat ze een product met lage marge op de markt brengen die vreet uit de omzet van producten met hoge marge (niet alleen mac, iPod touch, iPhone). Kortom, er zijn dus ook redenen te bedenken waarom Apple deze stap toch niet zou nemen.

Bron: Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.