Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Je tablet en data beschermen tegen diefstal

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2012, 20:51 CategorieAndroid

Nu tablets steeds populairder worden en deze ook steeds vaker gebruikt worden voor de opslag van belangrijke informatie is het natuurlijk verstandig de nodige maatregelen te nemen. Datapolice is een bedrijf dat zorgt dat je tablet altijd gevonden kan worden wanneer deze gestolen is en zorgt voor een optimale beveiliging van je data.

De tablet vormt tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Je slaat er al je foto’s op, schrijft documenten en e-mails, werkt je agenda bij en hebt al je contacten er op staan. Mocht je tablet gestolen worden dan is de kans groot dat iemand anders ermee aan de slag gaat. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt en daarom heeft Datapolice een abonnement ontwikkeld om je tablet te beschermen.

Voor 1,50 euro per maand (of 17,95 euro per jaar) wordt je tablet door Datapolice beschermd. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een applicatie downloaden op je tablet. Vervolgens maak je een inlogcode aan en kun je alle functies gebruiken. Mocht je tablet gestolen worden kun je onder meer de tablet lokaliseren, alle data op afstand wissen, je tablet blokkeren, een foto maken via de camera, meeluisteren met een gesprek, en zelfs het nummer van diegene die je tablet gestolen heeft achterhalen wanneer er een andere SIM-kaart ingestopt wordt. Hiervoor heb je overigens wel een tablet met 3G module nodig.

Momenteel is het mogelijk een abonnement af te sluiten voor Android tablets en de BlackBerry PlayBook. Ook zijn er abonnementen voor smartphones. Meer informatie vind je op deze pagina.

 • Delen:

Reacties

 1. Pletman
  14 mei, 2012 om 3:09

  Lijkt een beetje op reclame. Als je een goed produkt wil, kijk even op deze vergelijking. http://www.androidpolice.com/2011/11/28/mobile-security-app-shootout-final-roundup-out-of-a-sea-of-apps-just-one-emerges-as-a-clear-winner-in-keeping-your-device-safe/ Ik werk zelf met Cerberus en wat werkt top (zelfs op gerootte apparaten) en dat maar voor eenmalig 3 dollar.

  • Martijn Chel
   14 mei, 2012 om 10:42

   Daar staat DataPolice helaas niet tussen, maar het is meer omdat het een NL bedrijf is en er veel opties/functies geboden worden. Cerberus klinkt inderdaad ook als zeer goede optie. Wellicht zet ik in de toekomst deze eens naast elkaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.