Je tablet en data beschermen tegen diefstal

13 mei 2012 1 Minuut 2 Reacties
Datapolice

Nu tablets steeds populairder worden en deze ook steeds vaker gebruikt worden voor de opslag van belangrijke informatie is het natuurlijk verstandig de nodige maatregelen te nemen. Datapolice is een bedrijf dat zorgt dat je tablet altijd gevonden kan worden wanneer deze gestolen is en zorgt voor een optimale beveiliging van je data.

De tablet vormt tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Je slaat er al je foto’s op, schrijft documenten en e-mails, werkt je agenda bij en hebt al je contacten er op staan. Mocht je tablet gestolen worden dan is de kans groot dat iemand anders ermee aan de slag gaat. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt en daarom heeft Datapolice een abonnement ontwikkeld om je tablet te beschermen.

Voor 1,50 euro per maand (of 17,95 euro per jaar) wordt je tablet door Datapolice beschermd. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een applicatie downloaden op je tablet. Vervolgens maak je een inlogcode aan en kun je alle functies gebruiken. Mocht je tablet gestolen worden kun je onder meer de tablet lokaliseren, alle data op afstand wissen, je tablet blokkeren, een foto maken via de camera, meeluisteren met een gesprek, en zelfs het nummer van diegene die je tablet gestolen heeft achterhalen wanneer er een andere SIM-kaart ingestopt wordt. Hiervoor heb je overigens wel een tablet met 3G module nodig.

Momenteel is het mogelijk een abonnement af te sluiten voor Android tablets en de BlackBerry PlayBook. Ook zijn er abonnementen voor smartphones. Meer informatie vind je op deze pagina.

Reacties (2)