Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kindvriendelijke Archos Child Pad te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2012, 0:33 CategorieAndroid

We hebben het er al een aantal keer over de tablet gehad maar inmiddels is de kindvriendelijke Child Pad tablet van Archos te koop in Nederland. Deze 7 inch tablet is op het gebied van software ingericht op het gebruik door kinderen en is voor een zeer aantrekkelijke prijs van 99 euro te koop. Daarvoor krijg je onder meer de nieuwste versie van Android en 4GB aan intern opslaggeheugen.

Voor kinderen heeft Archos een speciale Kids App Store ontwikkeld heeft met 14 categorieën en 10.000 applicaties. Ook heeft de fabrikant wat design aanpassingen gedaan om de navigatie voor kinderen eenvoudiger te maken en worden er 28 populaire apps voor kinderen standaard meegeleverd. Voor ouders is er de mogelijkheid speciale filters in te stellen om bepaalde functies te blokkeren. 

Qua specificaties beschikt de Child Pad onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels en een resistief touchscreen, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een 1GHz processor, 1GB aan RAM geheugen, een microSD card reader om het geheugen van 4GB uit te breiden, Wifi, Bluetooth en een USB poort. Meer informatie over de tablet vind op de Archos Child Pad pagina.

Overigens wisten wij begin deze maand een roadmap van Archos te achterhalen waarin een Child Pad 2 tablet vermeld stond. Deze tablet is qua specificaties nagenoeg gelijk aan bovenstaand model maar beschikt over een capacitief in plaats van resistief display. Dit model zou volgens de roadmap ergens in de komende weken moeten verschijnen voor 10 euro meer dan de Child Pad met resistief display.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.