Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo mogelijk bezig met afneembare handvat keyboards voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2012, 12:54 CategorieAccessoires

Een handvat keyboard klinkt natuurlijk wat vreemd – het engelse handgrip keyboard klinkt al beter – maar zou een interessante accessoire voor tablets kunnen zijn. Het gaat om een patent van Lenovo waarin een apart afneembaar keyboard getoond wordt dat gebruikt kan worden om comfortabel, in elke positie, te kunnen typen op je tablet.

We kennen de on-screen (split) keyboards natuurlijk al, maar veel mensen prefereren een fysiek keyboard voor het schrijven van langere teksten. Een groot keyboard dock of Bluetooth keyboard is ook niet altijd ideaal aangezien je de mobiliteit van een tablet wegneemt. Zoals je in onderstaande schets kunt zien omvat het patent van Lenovo twee zogenaamde handvat keyboards die je om de zijden van de tablet klapt terwijl je ze in je hand hebt, en dus mobiel blijft. Hierdoor kun je het fysieke keyboard (met fysieke knoppen) gebruiken terwijl je de tablet vasthoudt in horizontale of verticale positie.

Wanneer je een tablet op deze manier vasthoudt tik je dus blind want de toetsen bevinden zich dan aan de achterzijde. Op zich een lastige manier lijkt me, maar wellicht een gat in de markt. Daarnaast kun je de twee delen van het QWERTY toetsenbord op tafel leggen en als draadloos Bluetooth keyboard gebruiken.

Het patent is aangevraagd in 2010 dus of dit ook daadwerkelijk een accessoire is die we ooit op de markt zullen zien blijft natuurlijk de vraag. Het is in ieder geval een interessante nieuwe manier om teksten in te voeren op een tablet.

Bron: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.