Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo voert investeringen in tablets en smartphones op

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2012, 19:37 CategorieAndroid

Lenovo heeft de smaak goed te pakken wat betreft smartphones en tablets. De fabrikant heeft vandaag laten weten 800 miljoen dollar te gaan investeren in een Chinees ontwikkelingscentrum voor deze mobiele producten. Hierdoor hoopt Lenovo op termijn het marktaandeel te vergroten en een van de belangrijkste spelers in de markt te worden.

Het ontwikkelingscentrum wordt geplaatst in de Chinese provincie Wuhan en zal niet alleen gebruikt worden voor research, ook zullen er daadwerkelijk producten ontwikkeld en gefabriceerd worden. De investering wordt over vijf jaar verspreid en moet meer dan 10.000 arbeidsplaatsen opleveren. Uiteindelijk moet deze investering natuurlijk een hoop innoverende producten op gaan leveren, waaronder tablets, die snel op de markt gebracht kunnen worden. In China heeft Lenovo momenteel de tweede plek in de Android tabletmarkt in handen met een marktaandeel van 16.5 procent.

Lenovo heeft al heel wat tablets gelanceerd, maar helaas hebben we er in Nederland nog maar weinig van gezien. Vooral in de VS en Azië lanceert de fabrikant verschillende modellen onder de IdeaTab, IdeaPad, ThinkPad en LePad noemers. In Nederland kun je momenteel alleen de ThinkPad tablet kopen, een 10.1 inch tablet die draait op Android 3.2 Honeycomb. Tijdens de CES in januari presenteerde Lenovo al verschillende nieuwe modellen, waaronder een IdeaTab K2 tablet met een Full HD display en quad-core processor. Het is onduidelijk of dit model in Europa gelanceerd zal worden.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.