Logitech lanceert Solar Keyboard Folio voor de iPad

03 mei 2012 1 Minuut 3 Reacties
Logitech-Solar-Keyboard-Folio

Logitech introduceert vandaag een nieuwe accessoire voor de iPad die voorzien wordt van stroom middels zonne-energie. De Solar Keyboard Folio is een combinatie van een stand en een sleeve en beschikt over een Bluetooth keyboard dat aangedreven wordt middels zonnecellen aan de buitenzijde.

De nieuwe accessoire heeft verschillende functies. Zo kan de iPad in een hoek gezet worden voor het optimaal surfen op websites of bekijken van video’s, kun je lange teksten typen middels het Bluetooth keyboard en biedt de sleeve bescherming voor onderweg. Zowel de voorzijde als de achterzijde van de tablet worden beschermd. De zonnecellen kunnen opgeladen worden in elke omgeving waar licht schijnt, zowel binnenshuis als buitenshuis, en wanneer de batterij vol is zou je er volgens Logitech twee jaar plezier van moeten kunnen hebben.

Daarbij zijn er ook nog twee verschillende standen waarbij je het keyboard kunt gebruiken. In de ene stand kun je het complete keyboard gebruiken en in de andere stand is alleen de eerste rij van hey keyboard beschikbaar. Middels de zichtbare knoppen kun je de mediaspeler bedienen. Net als de Smart Cover van Apple zelf heeft de Solar Keyboard Folio de functie om je iPad automatisch aan te zetten wanneer de sleeve geopend wordt. Wanneer gesloten gaat de iPad automatisch in stand-by modus.

De Logitech Solar Keyboard Folio moet vanaf eind deze maand te koop zijn voor een adviesprijs van 129 euro.

Reacties (3)