Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Medion LifeTab P9516 tablet met nieuw design en betere specs

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2012, 13:04 CategorieAndroid

Eind maart kwamen we de nieuwe versie van de Medion LifeTab, de P9516, al tegen in Duitsland maar was er nog onduidelijkheid over het nieuwe design van de tablet. Inmiddels zijn de eerste afbeeldingen en video’s gepubliceerd die aantonen dat het hier gaat om een variant van de Lenovo IdeaTab K1 tablet.

De Medion LifeTab P9514 was een aardig succes bij de Aldi supermarkt en is inmiddels voor een paar tientjes meer ook te koop in de Medion webshop. Uit onze review van de LifeTab bleek al dat het een zeer compleet apparaat was maar de nieuwe variant is nog net wat completer geworden. Zo beschikt de P9516 versie over een sterkere Lithium-Polymer batterij die moet zorgen voor 10 uur aan speelplezier in plaats van de 8 uur van de P9514. Daarnaast is er ondersteuning voor de USB host functie en is Bluetooth 3.0 toegevoegd. Dat alles zorgt er wel voor dat de tablet 30 gram zwaarder en 1mm dikker is dan het voorgaande model.

Vanuit de winkel wordt de nieuwe LifeTab standaard geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. De verdere functies komen overeen met de LifeTab P9514. Zo krijg je een 10 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een dual-core Tegra 2 processor, 1GB aan werkgeheugen, 32GB aan intern opslaggeheugen, een USB poort, een HDMI adapter, een microSD card reader, een 3G module voor mobiel internet, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. 

De lifeTab P9516 is vanaf volgende week in Duitsland te koop voor 399 euro. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

Bron: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.