Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer tablets in Nederland, mobile gaming steeds populairder

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2012, 18:46 CategorieAndroid


Het aantal Nederlanders dat een tablet gebruikt is het afgelopen half jaar flink gestegen en ook het aantal mensen dat games speelt op hun tablet zit in de lift. Dit blijkt uit een marktonderzoek van Newzoo. Het bedrijf heeft 17.000 mensen in zeven landen gevraagd naar hun computer- en gamegedrag, waaronder het gebruik van de tablet.

In Nederland hebben momenteel zo’n 2,6 miljoen mensen een tablet PC. Dit aantal was een half jaar geleden naar 1 miljoen. De tablet wint de laatste maanden dus flink aan populariteit. Ook het spelen van games op mobiele apparaten is populair. Zo blijkt uit het onderzoek dat 4,4 miljoen mensen in Nederland wel eens een (online) game spelen op hun tablet of smartphone. Een jaar geleden waren dit nog 3,2 miljoen mensen. De smartphone blijft het populairst met 68 procent, terwijl de tablet voor 18 procent het favoriete apparaat is.

Ook wordt uit het onderzoek duidelijk dat de iPad verreweg het meest gebruikt wordt. Van de 800.000 tablets in Nederland die gebruikt worden voor het spelen van games beschikken 600.000 apparaten over een Apple logo. Kijkend naar de 200 populairste games voor Android en iOS wordt duidelijk dat mensen met een iPad meer geld uitgeven voor games. 44 procent van de opbrengsten van deze games komt van de iPad, terwijl 7 procent van Android (smartphones en tablets) komt. De iPhone is goed voor de overige 49 procent. Over het algemeen besteden nog maar weinig Nederlanders met een smartphone of tablet geld voor games. Wel steeg dit aantal afgelopen jaar met 18 procent wat leidt tot 900.000 betalende mobiele gamers.

 • Delen:

Reacties

 1. comment-4630
  21 augustus, 2013 om 17:08

  Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your content
  seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you
  know. The layout look great though! Hope you get the
  problem resolved soon. Kudos

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.