Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft blokkeert browser keuze in Windows RT’

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2012, 11:41 CategorieApplicaties

Microsoft heeft deze deze week de woede van Mozilla op de nek gehaald. Volgens de ontwikkelaar van de Firefox browser wil de softwaregigant namelijk geen mogelijkheid bieden voor een andere browser in de ARM tablet versie van Windows 8, Windows RT. Microsoft zou gebruikers alleen toegang geven tot Internet Explorer.

Het gaat hier overigens niet over de Metro interface van Windows RT. Gebruikers van een Windows RT tablet krijgen toegang tot twee interfaces; de Metro interface die geoptimaliseerd is voor touch en de klassieke Windows desktop interface. De blokkering van de browser keuze zou alleen in de klassieke desktop interface verwerkt zijn, de Metro interface krijgt wel de mogelijkheid om andere browsers te installeren.

Mozilla is vanzelfsprekend niet blij met deze ontwikkeling en geeft aan dat het weer een stap achteruit is. Volgens het bedrijf verkleint Microsoft op deze manier de concurrentie en bevriest het innovatie. Het is mogelijk browsers van derden in de Metro interface te verwerken dus aan technische beperkingen kan het niet liggen. Momenteel worden de ARM chips vooral in tablets gebruikt maar zodra ARM zijn intrede maakt in de PC markt wordt het probleem nog veel groter.

Bron: Mozilla

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.