Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft heeft hoge verwachtingen van Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2012, 19:51 CategorieBesturingssystemen

Tijdens een congres in Seoul heeft de CEO van Microsoft, Steve Balmer, zijn verwachtingen uitgesproken over het nieuwe Windows 8 besturingssysteem van de softwaregigant. Microsoft zal vol moeten inzetten op Windows 8 om voet aan de grond te krijgen in de markt voor tablets, een markt die nu en in de toekomst van groot belang is. 

Balmer heeft dan ook hoge verwachtingen en ziet het besturingssysteem nu al als een succes. Eind 2013 zouden namelijk 500 miljoen gebruikers van Windows 8 moeten zijn. Eind dit jaar zullen er wereldwijd zo’n 350 miljoen Windows 7 gebruikers zijn dus Microsoft gelooft dat de nieuwe versie van Windows de consument en de zakelijke gebruiker zal kunnen overtuigen. De verwachting is dat vooral de introductie van een geoptimaliseerd Windows besturingssysteem voor tablets voor een flinke groei zal zorgen. Tot op heden moesten consumenten en zakelijke gebruikers die de voorkeur aan Windows geven voor een tablet namelijk werken met het matig presenterende Windows 7. Deze versie is niet geoptimaliseerd voor touch-gebruik en de hardware is vooral duur en niet echt mobiel.

De vraag of Windows 8 het echt kan gaan maken is naar mijn mening afhankelijk van hoe graag bestaande klanten van Microsoft overstappen naar een besturingssysteem dat als belangrijkste focus ‘touch’ heeft. De nadruk ligt op de Metro interface welke grote veranderingen met zich meebrengt, zowel qua gebruik als qua integratie met huidige systemen. Daarbij is het nog maar de vraag of het prijsniveau van Windows 8 tablets wel aantrekkelijk genoeg is voor consumenten.

Windows 8 zal naar alle waarschijnlijkheid in oktober van dit jaar gelanceerd worden. Gelijk na de lancering worden ook de eerste tablets verwacht.

Bron: AFP

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.