Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe iPad 2 gaat langer mee door compacte chip

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2012, 11:35 CategorieApple

We kennen de ‘nieuwe’ iPad natuurlijk al, maar nu is er om het makkelijk te maken ook een nieuwe iPad 2. Het ligt natuurlijk iets genuanceerder dan dit, maar het komt er op neer dat Apple nieuwe iPad 2 modellen in omloop heeft gebracht die beschikken over een compactere chip en hierdoor een langere batterijduur.

Het gaat hier om de 16GB iPad 2 die voor 399 euro te koop is. Apple zou deze langzaam aan vervangen voor een zogenaamde ‘iPad 2.4’, een ietwat verbeterde versie van de iPad 2. Het verschil zit hem puur in de processor die gebruikt wordt. Deze is namelijk bijna half zo groot dan de A5 processor die origineel gebruikt werd. Volgens de website AnandTech wil Apple zich op deze manier alvast voorbereiden om de komst van deze kleinere chip voor de nieuwe iPhone, maar een belangrijker gegeven is dat de chip 10 tot 30 procent energiezuiniger is dan de standaard A5 chip.

Uit een kleine test bleek dat je 15.8 procent langer kunt surfen op het web, 29 procent langer games als Infinity Blade 2 kunt spelen en 18 procent langer video’s weer kunt geven. Dit is dus een redelijk grote verbeteringen ten opzichte van de ‘normale’ iPad 2. Toch zal het lastig worden voor aankoop van de tablet te zien of je een ‘iPad 2.4’ hebt. Aan de buitenkant is namelijk geen verschil te zien. De kans is groot dat je er een te pakken hebt zodra je vanuit de winkel iOS 5.1 geïnstalleerd krijgt.

Wil je meer weten over de techniek achter deze kleinere chip, check dan het complete artikel van AnandTech.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.